Kronprinsessan Victoria under söndagens namnsdagsfirande, här med prins Daniel och prinsessan Estelle. Foto: Willi Schneid/Rex/Shutterstock / WILLI SCHNEID/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURESKronprinsessan Victoria under söndagens namnsdagsfirande, här med prins Daniel och prinsessan Estelle. Foto: Willi Schneid/Rex/Shutterstock / WILLI SCHNEID/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES

Kronprinsessan Victoria under söndagens namnsdagsfirande, här med prins Daniel och prinsessan Estelle.

 Foto: Willi Schneid/Rex/Shutterstock / WILLI SCHNEID/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES
Prinsessan Sofia med knytblus tidigare i veckan. Foto: Fredrik Sandberg/Tt / TT NYHETSBYRÅNPrinsessan Sofia med knytblus tidigare i veckan. Foto: Fredrik Sandberg/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Prinsessan Sofia med knytblus tidigare i veckan.

 Foto: Fredrik Sandberg/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Drottning Silvia – också med knut. Foto: Olle SporrongDrottning Silvia – också med knut. Foto: Olle Sporrong

Drottning Silvia – också med knut.

 Foto: Olle Sporrong

Victoria hakar på kungliga trenden

Publicerad

Här strålar kronprinsessan Victoria i danskt mode.

Under namnsdagsfirandet på söndagen bar hon en knytblus från danska By Malene Birger.

I torsdags hade prinsessan Sofia en blus av liknande modell.

På söndagen firades kronprinsessan Victorias namnsdag med något av en familjefest på Stockholms slott. Hela kronprinsessfamiljen – Victoria, Daniel, Estelle och Oscar – deltog i festligheterna som hundratals ur allmänheten också deltog i.

Dagen till ära valde kronprinsessan Victoria att klä sig i danskt mode. Enligt Twitter-användaren Laura Faurot är nämligen kronprinsessans knytblus från danska By Malene Birger.

Blusens modell heter "Aluda shirt" och är i polyester och silke. På sin hemsida beskriver By Malene Birger att blusen har 1970-talskänsla tack vare dess ballongärmar och knut runt halsen. Den säljs för strax över 2 000 kronor på märkets egen hemsida.

Blusen "Aluda shirt".Foto: By Malene Birger

Hakar på kunglig trend

Just detaljen med knutar runt halsen tycks vara något av en kunglig trend just nu. I torsdags, när prinsessan Sofia invigde Nya Södertälje sjukhus, bar hon en svartprickig blus med samma detalj. Enligt sajten New My Royals kom den blusen från svenska Greta.

Prinsessan Sofia med knytblus tidigare i veckan.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Och lite mer än en vecka innan det var drottning Silvia i Warszawa i Polen. Även då kom hon i en lila överdel med en knut vid halsen.

Drottning Silvia – också med knut.Foto: Olle Sporrong

Kronprinsessan Victoria uppvaktades stort på Stockholms slott på söndagen. Flera hundra besökare kom för att ge blommor och sina gratulationer till henne på namnsdagen.

– Tack så hemskt mycket för att ni tagit er tid att ta er hit, utbrast Victoria, som var noga med att ta i hand med flera av besökarna.

"Väldigt fint"

För Expressen berättade hon om firandet:

– Det är ett väldigt fint uppvaktande och en väldigt fin tradition. Jag är glad att så många vill vara här en söndag. Vi har tur med vädret och man får sig en fin stund med vacker musik, sa hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.