Live-published photos and videos via Shootitlive

"Tack så hemskt mycket för att ni tagit er tid att ta er hit", utbrast Victoria. Foto: Claudio Bresciani/TT"Tack så hemskt mycket för att ni tagit er tid att ta er hit", utbrast Victoria. Foto: Claudio Bresciani/TT
"Tack så hemskt mycket för att ni tagit er tid att ta er hit", utbrast Victoria. Foto: Claudio Bresciani/TT
Flera besökare ryckte i kronprinsessan och överlämnade blommor. Foto: Claudio Bresciani/TTFlera besökare ryckte i kronprinsessan och överlämnade blommor. Foto: Claudio Bresciani/TT
Flera besökare ryckte i kronprinsessan och överlämnade blommor. Foto: Claudio Bresciani/TT
Kronprinsessan Victoria. Foto: Claudio Bresciani/TTKronprinsessan Victoria. Foto: Claudio Bresciani/TT
Kronprinsessan Victoria. Foto: Claudio Bresciani/TT

Victoria: "Ett väldigt fint uppvaktande "

Publicerad

Kronprinsessan Victoria tog med sig hela familjen på namnsdagsfirande.

Gladast för det var kanske prinsessan Estelle, 5 – som glatt gungade i takt med musiken och hjälpte mamma Victoria när hon tog emot presenter.

– Bra, säger Estelle till Expressen om dagen.

In i det sista ville hovet inte berätta vilka ur kungafamiljen som skulle delta i firandet av kronprinsessan Victorias namnsdag på Stockholms slott.

Men så till sist kom hela kronprinsessfamiljen – Victoria, Daniel, Estelle och Oscar – ut från slottet ut till inre borggården där flera hundra svenskar och turister hade samlats för att fira Victoria.

Den sistnämnde, Oscar, drogs i en barnvagn som stod vid sidan av under den formella uppvaktningen. Men efter att Arméns musikkår spelat för Victoria, och kronprinsessan fått blommor, gick hela familjen runt till den allmänhet som kommit för att gratulera.

Prinsessan Estelle hjälpte mamma att ta hand om presenterna.Foto: Claudio Bresciani/TT

Kronprinsessan Victoria: "Jag är glad"

Prins Daniel höll i prins Oscar, 1, och prinsessan Estelle, 5, gick bredvid kronprinsessan Victoria

– Tack så hemskt mycket för att ni tagit er tid att ta er hit, utbrast Victoria, som var noga med att ta i hand med flera av besökarna.

Kronprinsessan, grattis på namnsdagen!

– Tackar så mycket!

Hur känns det med en sådan här uppvaktning?

– Det är ett väldigt fint uppvaktande och en väldigt fin tradition. Jag är glad att så många vill vara här en söndag. Vi har tur med vädret och man får sig en fin stund med vacker musik.

 

LÄS MER: Victoria hakar på kungliga trenden

 

På frågan om vad det betyder att ha hela familjen med sig hinner Victoria inte svara. Genast börjar flera besökare rycka i henne och överlämna blommor.

I stället svarar prins Daniel, med prins Oscar i famnen, på Expressens fråga:

– Det är väldigt viktigt förstås, säger han och blinkar skämtsamt.

Hur har firandet varit för prinsen?

– Det här är jättefint. Kul att se så mycket människor här!

Prinsessan Estelle gungade i takt med musiken

Men gladast av alla under dagen var kanske prinsessan Estelle. Hon gungade i takt med musiken under ceremonin, och hjälpte sedan mamma Victoria att hantera den stora mängd presenter hon fick på namnsdagen. Teckningar och blommor till exempel.

När hon får frågan från Expressen om hur dagen har varit sammanfattar hon:

– Bra, säger hon och ler stort innan hon rusar vidare för att följa med mamma Victoria och ta i hand till alla som dykt upp för att fira.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.