Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Victoria: "Ett väldigt fint uppvaktande "

"Tack så hemskt mycket för att ni tagit er tid att ta er hit", utbrast Victoria.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Flera besökare ryckte i kronprinsessan och överlämnade blommor.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Kronprinsessan Victoria.
Foto: Claudio Bresciani/TT

Kronprinsessan Victoria tog med sig hela familjen på namnsdagsfirande.

Gladast för det var kanske prinsessan Estelle, 5 – som glatt gungade i takt med musiken och hjälpte mamma Victoria när hon tog emot presenter.

– Bra, säger Estelle till Expressen om dagen.

In i det sista ville hovet inte berätta vilka ur kungafamiljen som skulle delta i firandet av kronprinsessan Victorias namnsdag på Stockholms slott.

Men så till sist kom hela kronprinsessfamiljen – Victoria, Daniel, Estelle och Oscar – ut från slottet ut till inre borggården där flera hundra svenskar och turister hade samlats för att fira Victoria.

Den sistnämnde, Oscar, drogs i en barnvagn som stod vid sidan av under den formella uppvaktningen. Men efter att Arméns musikkår spelat för Victoria, och kronprinsessan fått blommor, gick hela familjen runt till den allmänhet som kommit för att gratulera.

Prinsessan Estelle hjälpte mamma att ta hand om presenterna.
Foto: Claudio Bresciani/TT

Kronprinsessan Victoria: "Jag är glad"

Prins Daniel höll i prins Oscar, 1, och prinsessan Estelle, 5, gick bredvid kronprinsessan Victoria

– Tack så hemskt mycket för att ni tagit er tid att ta er hit, utbrast Victoria, som var noga med att ta i hand med flera av besökarna.

Kronprinsessan, grattis på namnsdagen!

– Tackar så mycket!

Hur känns det med en sådan här uppvaktning?

– Det är ett väldigt fint uppvaktande och en väldigt fin tradition. Jag är glad att så många vill vara här en söndag. Vi har tur med vädret och man får sig en fin stund med vacker musik.


LÄS MER: Victoria hakar på kungliga trenden


På frågan om vad det betyder att ha hela familjen med sig hinner Victoria inte svara. Genast börjar flera besökare rycka i henne och överlämna blommor.

I stället svarar prins Daniel, med prins Oscar i famnen, på Expressens fråga:

– Det är väldigt viktigt förstås, säger han och blinkar skämtsamt.

Hur har firandet varit för prinsen?

– Det här är jättefint. Kul att se så mycket människor här!

Prinsessan Estelle gungade i takt med musiken

Men gladast av alla under dagen var kanske prinsessan Estelle. Hon gungade i takt med musiken under ceremonin, och hjälpte sedan mamma Victoria att hantera den stora mängd presenter hon fick på namnsdagen. Teckningar och blommor till exempel.

När hon får frågan från Expressen om hur dagen har varit sammanfattar hon:

– Bra, säger hon och ler stort innan hon rusar vidare för att följa med mamma Victoria och ta i hand till alla som dykt upp för att fira.

Brukar du fira din namnsdag?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.