Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Victoria blir omslag – på Kalle Anka-tidning

Nu hyllar Kalla Anka kronprinsessan genom att ha en "ankifierad" bild på prinsessan.
Kronprinsessan Victoria.Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Om bara fyra dagar fyller kronprinsessan Victoria 40 år.

I senaste numret av Kalla Anka kommer hon pryda omslaget som en tecknad figur, skriver Svensk Damtidning.
– Det är en kul och positiv gratulation, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef. 

I veckan fyller Victoria 40 år vilket kommer att firas. Nu hyllar även Kalla Anka kronprinsessan genom att ha en "ankifierad" bild på prinsessan. 

– Det är första gången vi har en kunglighet på omslaget. Vi hoppas att Victoria uppskattar både ankifieringen och att få fronta vårt klassiska tidningsomslag, säger Anna Bergström, redaktionell projektledare för Kalle Anka & C:o i ett pressmeddelande.

Arild Midthun har gjort omslaget

Det är norska Kalle Anka-tecknaren Arild Midthun som har ritat omslaget och i tidningen kommer det också att finnas en tidslinje av kronprinsessans liv. 

– Det har varit en stor ära att få ankifiera Kronprinsessan inför hennes stora dag. Victoria har en stark utstrålning och med en vacker liten anknäbb känns hon lika självklar och oemotståndlig för Ankeborgsborna som för oss Nordbor, säger Arild Midthun i ett pressmeddelande. 

Hovet: Det har tagits emot positivt 

Och kungafamiljen har tagit emot omslaget med glädje.

– Informationsavdelningen har uppmärksammat och informerat kungafamiljen. Det har tagits emot positivt, säger Margareta Thorgren. 

Kronprinsessans Victorias födelsedag kommer att firas både i Stockholm och på Öland.

Födelsedagen kommer att inledas i Stockholm med en tacksägelsegudstjänst i Slottskyrkan på Kungliga slottet och det kommer kronprinsessfamilejn kommer vid lunchtid också att åka en kortege genom Stockholm.

Kvällen kommer att avslutas på Borgholm där kungafamiljen deltar vid födelsedagsfirandet på Borgholms IP. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.