Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Victoria avbryter ledigheten – för att stötta Märtha Louise

Så var Ari Behns liv den sista tiden – träffade ny kärlek och sålde tavlor för miljoner.
Kronprinsessan Victoria kommer att flyga till Oslo för att gå på Ari Behns begravning nästa vecka, enligt Svensk Dam.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Märtha Louise var gift med Ari Behn mellan 2002 och 2017.
Foto: PPE / PPE/SIPA USA SIPA USA

Kronprinsessan Victoria avbryter sin julledighet för att gå på Ari Behns begravning i Oslo, rapporterar Svensk Dam.

Kronprinsessan reser till Norge för att stötta den nära väninnan prinsessan Märtha Louise i sorgen, enligt tidningen.

Ari Behn tog sitt liv på juldagen, den 25 december, 47 år gammal.

Kronprinsessan Victoria har vid flera tillfällen beskrivits som en av prinsessan Märtha Louises närmaste vänner.

Prinsessan Märtha Louise, 48, har tidigare varit på hemliga besök i Sverige för att umgås med kronprinsessan, och ska ha vänt sig till Victoria för stöd under förhållandet med ex-mannen Ari Behn.

Märtha Louise och Ari Behn var självklara gäster när kronprinsessan Victoria, 42, gifte sig med prins Daniel, 46, år 2010.

”En förmån att få känna Ari”

När beskedet att Ari Behn tagit sitt liv nådde omvärlden, uttryckte kronprinsessparet sin sorg och sitt deltagande över vännens frånfälle.

– Det är med stor sorg vi mottagit beskedet om Ari Behns bortgång. Vi kommer minnas Ari som den varma, hjärtliga och spirituella människa han var, sade kronprinsessparet i ett uttalande och tillade: 

– Det var en förmån att få lära känna Ari. Våra tankar går till hans döttrar och familj.

Kronprinsessan har inga officiella kungliga uppdrag förrän den nionde januari nästa år, men avbryter nu alltså julledigheten för att resa till Norge, skriver Svensk Dam. 

Tidningen skriver att kronprinsessan åker till grannlandet för att närvara vid Ari Behns begravning och för att stötta Märtha Louise i sorgen.

De skriver vidare att det ska ha varit en självklarhet för kronprinsessan Victoria att hedra Ari Behn och stötta familjen på plats. 

Begravs i Oslo domkyrka

Ari Behn, som skilde sig från prinsessan Märtha Louise år 2017, begravs i Oslo domkyrka fredagen den 3 januari, klockan 13.

Ari Behns manager och familjens talesperson, Geir Håkonsund, berättar för Dagbladet att Oslos biskop, Kari Veiteberg kommer att agera förrättare.

Håkonsund uppger att Ari Behns familj och vänner planerar en begravningsceremoni som går i linje med författarens egna önskemål.

– De valde Oslo domkyrka för att så många som möjligt skulle få plats, säger Geir Håkonsund till Dagbladet.

Han har dock avböjt att kommentera kring eventuella kungliga begravningsgäster.

– Vi förväntar oss ett stort deltagande, men vad gäller de kungliga måste det riktas till kungahusen, säger Geir Håkonsund till Dagbladet.

Expressen har varit i kontakt med hovet som meddelar att de tidigast i morgon, måndag, lämnar besked om kungafamiljens deltagande vid begravningen. 

En av de sista intervjuerna innan Ari Behns död

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.