Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Varma bilden på Kate och lillprinsen från dopet

Hertiginnan Kate tillsammans med sin nyligen döpta son Louis.
Foto: MATT PORTEOUS / AP TT NYHETSBYRÅN
Brittiska kungafamiljen har släppt nya bilder efter dopet.
Foto: MATT HOLYOAK / AP TT NYHETSBYRÅN
Prins William, prins George, prins Louise, hertiginnan Kate, prinsessan Charlotte, hertiginnan Camilla, prins Charles, prins Harry och hertiginnan Meghan.
Foto: MATT HOLYOAK / AP TT NYHETSBYRÅN

Nu släpper det brittiska kungahuset nya bilder från lillprins Louis dop.

Här i famnen på mamma Kate.

Hon med ett varmt leende på läpparna, han med ett jättesmajl.

Den 9 juli döptes hertiginnan Kates och prins Williams senaste tillskott i barnaskaran, lillprinsen Louis, i St James's Palace i London. När han bars fram till altaret av sin mamma, sov han så fridfullt i hennes famn, skriver det brittiska kungahuset på Twitter.

Själva dopgudstjänsten tog 40 minuter. Men efter den vaknade lillprinsen till – och roade familj och gäster på det kungliga residenset Clarence House. 

En av bilderna från dopet, som det brittiska kungahuset släppte under måndagen, visar en vilt skrattande lillprins i famnen på sin mamma Kate, också hon med ett leende på läpparna.

https://twitter.com/KensingtonRoyal/status/1018782335360290816


Det var den 23 april tidigare i år som barn nummer tre i hertiginnan Kates och prins Williams kungliga familj föddes på St Mary's Hospital i London. 

Fick tilltalsnamnet Louis

Lillprinsen, med tilltalsnamnet Louis, vägde 3 827 gram vid födseln och kom till världen en minut efter klockan elva på förmiddagen. 

Förutom huvudpersonerna på dopet, lillprins Louis Arthur Charles och hans föräldrar och storasyskon, var samtliga sex gudföräldrar på plats: Nicholas van Cutsem, Guy Pelly, Harry Aubrey-Fletcher, lady Laura Meade, Hannah Carter och Lucy Middleton. Samtliga är vänner eller tillhör den brittiska kungafamiljen.

Namnet en hyllning

Lillprinsens namn är en hyllning till Lord Louis Mountbatten, som stod prins Charles mycket nära. Han mördades 1979 av IRA, som placerade en bomb under hans fiskebåt.

Hertiginnan Kate och prins William har sedan tidigare dottern Charlotte, 2, och sonen George, snart 4 år. LÄS MER:
Vännerna Meghan och Kates tjejhelg tillsammans

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.