Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Var skönt att få vara med barnen mycket"

Både kronprinsessan Victoria och prins Daniel är tillbaka på jobbet efter semestern nu.Foto: Sven Lindwall
Vilma, 15, fick träffa prinsen under hans besök på Akademiska sjukhuset.

Daniel och Victoria åkte på semester med barnen i sex veckor.

Nu har de båda gjort debut på jobbet efter familjesemestern.

– Det var skönt att få vara med barnen mycket, säger prins Daniel till Svensk Damtidning.

Expressen kunde i januari avslöja att kronprinsessan Victoria och prins Daniel åkt på semester till USA – och tagit med sig båda barnen dit.

Hovet var då fåordigt om resan – men enligt uppgifter ska familjen ha haft sin semesterbas i Florida där de tillbringat sex veckor ihop.

Senare valde hovet dock att kommentera syftet med resan:

– Kronprinsessparet har under februari månad valt att tillbringa en längre, sammanhållen, tid med sina barn. Det är en resa som har varit planerad sedan länge och syftet är att få tid med barnen, sa Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

"Skönt att få vara med barnen"

Lagom till prins Oscars ettårsdag landade dock familjen i Sverige. I måndags gjorde kronprinsessan Victoria sin jobbdebut när hon närvarade och invigningstalade vid konferensen "Baltic Sea Future" i Stockholm.

Och på onsdagen var det dags för prins Daniel att återvända till jobbet. Han var då med vid ett symposium på Akademiska sjukhuset i Uppsala om organdonation och transplantationsforskning.

Då berättade han själv om familjesemestern som han nyss kommit hem från.

– Det var skönt att få vara med barnen mycket, sa prins Daniel till Svensk Damtidning.

"Mår väldigt bra"

Prinsen har själv genomgått en njurtransplantation, vilket är en av anledningarna till att han engagerat sig i frågor om transplantationsforskning i sin roll som prins.

– Jag har haft otrolig tur och mår väldigt bra. Det har varit väldigt lyckat. I maj är det åtta år sedan jag fick en ny njure. Jag har haft, peppar peppar ta i trä, väldig tur, berättade han bland annat.

Under besöket på Akademiska sjukhuset träffade han bland annat Vilma Gustavson, 15, som gått igenom en njurtransplantation för omkring ett år sedan.

– Vi delar något som inte så jättemånga människor har gått igenom, sa prins Daniel.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.