Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vännerna: Sanna skälet – därför kommer inte Meghan

Prins Harry om sin farfar prins Philip: ”Du kommer vara mycket saknad”
Prins Philip, hertiginnan Meghan och prins Harry.
Foto: ALASTAIR GRANT / AP TT NYHETSBYRÅN
Hertiginnan Meghan.
Foto: AVALON / STELLA PICTURES

Hertiginnan Meghan kommer som bekant inte på prins Philips begravning – men enligt vännerna beror det inte på att hon är gravid.

– Hon vill inte stå i centrum för uppmärksamheten, säger en vän till Daily Mail och fortsätter:

– Meghan säger att det här är ett lämpligt tillfälle för Harry att reparera relationen med sin bror William och pappa Charles. Hon behöver inte vara där för det.

Prins Harry anlände i helgen till Storbritannien för att närvara vid sin farfar prins Philips begravning, men hustrun Meghan stannade kvar hemma i Kalifornien – trots att hennes vänner säger till tidningen att Meghan och prins Philip ”hade ett speciellt band och hon avgudade honom”.

En talesperson för Buckingham Palace har tidigare sagt att Meghan avråtts av läkare att resa till Storbritannien för prins Philips begravning på grund av att hon är gravid. Men det är inte hela sanningen. 

”Meghan tycker att familjen borde återförenas”

Vänner säger till Daily Mail att Meghan valde att inte resa till Storbritannien eftersom hon inte ville stå i centrum för uppmärksamheten under prins Philips begravning.

– Meghan tycker att familjen borde återförenas och lägga meningsskiljaktigheter åt sidan. Hon säger att det är vad prins Philip hade velat och att hon själv är villig att förlåta och gå vidare, säger en av Meghans vänner till tidningen och fortsätter:

– Meghan säger att det viktigaste för henne just nu är att stötta Harry.

Maken Harry skriver så här i ett uttalande om sin farfar prins Philip som dog i fredags vid 99 års ålder:

”Han var min farfar, mästare på att grilla, en vitslegendar och en fräckis in i slutet.”

Prins Philip kommer att begravas lördagen den 17 april.

Så blir prins Philips begravning

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.