Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vännen: ”Harrys hjärta är krossat”

Ilskan mot prins Harry och Meghan efter beslutet
Harry och Meghan.
Foto: DPPA/SIPA USA
Harry och William.
Foto: PHIL HARRIS / AP TT NYHETSBYRÅN

Prins Harry har tagit brytningen med brodern prins William och brittiska kungahuset mycket hårt enligt en vän.

– Harrys hjärta är krossat, säger Tom Bradby, som känt Harry sedan han var tonåring, enligt Daily Mail.

Tom Bradby spelade 2019 in en uppmärksammad dokumentär med Harry och Meghan. Harry bekräftade i dokumentären att förhållandet med brodern prins William var spänt sedan han och hustrun Meghan lämnade det brittiska kungahuset. 

William ska enligt uppgifter till Daily Mail ha blivit orolig över hur olycklig brodern framstod i dokumentären och Bradby anklagades av representanter vid hovet för att ha utnyttjat Harrys ”tydliga sårbarhet”. 

”Det har varit ett mycket svårt år för alla inblandade”

Daily Mail har tagit del av en intervju med Tom Bradby som kommer att sändas i helgen på brittisk tv. Han säger att det fortfarande finns ”mycket sårade känslor på båda sidor” sedan Harry och Meghan lämnade kungahuset.

– Situationen med familjen är helt klart inte idealisk. Det har varit ett mycket svårt år för alla inblandade, säger Tom Bradby.

Han säger att paret mår bättre efter flytten till Nordamerika.

– De är inte olyckliga, jag tror de är okej. De är entusiastiska över sakerna de håller på med nu, säger Tom Bradby.

Men han säger att Harry plågas av brytningen med sin bror och övriga kungahuset.

– Det hela har varit väldigt smärtsamt, det är tydligt, väldigt smärtsamt för alla och svårt att hantera, säger Tom Bradby.

Här är brittiska kungahuset

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.