Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vännen dementerar kärleksryktet om Kate

Allt du behöver veta om den brittiska tronföljden.
Hertigparet av Cambridge träffades på universitetet.
Foto: B.K. BANGASH / AP TT NYHETSBYRÅN
Kate har följts av ett rykte om att hon endast gifte sig med prinsen för titeln.
Foto: JAMES WHATLING / MEGA/IBL
Hertiginnan Kate gifte in sig i kungafamiljen 2011.
Foto: PETER NICHOLLS / AP TT NYHETSBYRÅN
Prinsparet och deras tre barn, George, Louis och Charlotte.
Foto: MATT PORTEOUS / AP TT NYHETSBYRÅN

Hertiginnan Kate har följts av ett rykte om att hon bara blev ihop med prins William för hans titel.

Nu dementeras det av kunglighetens vän:

– Allt Catherine någonsin ville ha var en make, säger vännen till Daily Mail.

I en ny bok hävdar den kungliga författaren Robert Lacey att Kate som 18-åring bytte universitet endast för att komma i kontakt med prins William.

Uppgiften har lagts till ledet av rykten om att Kate snarare förälskade sig i prinsens titel än hans person. Hertiginnan ska dessutom ha sporrats av sin mamma, Carole Middleton, som beskrivs ha törstat efter en mer framstående plats inom den brittiska societeten.

Men enligt en vän till Kate från skoltiden är ryktena helt grundlösa.

– Att bli en medlem i kungafamiljen och slängas in i rampljuset är det sista hon skulle ha velat. Men hon blev kär i William, som vara råkade vara arvinge till tronen, säger vännen till Daily Mail.

– Hon gifte sig med William trots hans position, inte på grund av den.

Vännen: Var kär i sitt ex

Enligt vännen stämmer det inte heller att Kate bytte skola för att komma nära prinsen. Vid tillfället var hon nämligen förälskad i sitt ex.

Hertiginnan ska ofta ha pratat om att hon ville gå tillbaka till exet, men att förhållandet hade varit skakigt, skriver Daily Mail.

När Kate senare träffade prins William 2001 blev exet dock ett minne blott. Prinsparet offentliggjorde sin relation två år därpå, för att senare gifta sig 2011.

Den kungliga experten Anna Pasternak, som skrivit dokumentären ”William & Kate: För Bra För Att Vara Sant?”, har nyligen beskrivit Kate och hennes familj som ett stort stöd för prinsen:

– Hur mycket han tycker om hennes föräldrar och att de är den typen av stabil, väldigt nära familj, har varit som ett liniment för honom faktiskt, säger hon i dokumentären.

Se mer

Hertiginnan Meghan sågade USA:s president innan valet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.