Kates vän slår tillbaka mot Meghan – avslöjar tårarna

"När jag växte upp såg jag inte mig representerad".
Meghan, hertiginnan av Sussex.
Foto: KRISTIN CALLAHAN/SHUTTERSTOCK / KRISTIN CALLAHAN/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Tv-profilen Kirstie Allsopp.
Foto: Ken McKay/ITV/REX / TT NYHETSBYRÅN
Kate, hertiginnan av Cambridge.
Foto: PETER NICHOLLS / AP TT NYHETSBYRÅN

Ett bråk mellan hertiginnorna Meghan och Catherine urartade 2018.

Meghan, hertiginnan av Sussex, har sagt att hertiginnan av Cambridge fick henne att gråta.

Nu säger Kirstie Allsopp, vän med kungafamiljen, att det i själva verket var hertiginnan Kate som bröt ihop – och att Meghan var otrevlig mot kungahusets anställda.

Redan innan hertiginnan Meghan och prins Harrys bröllop 2018 hade en spricka uppstått mellan paret och medlemmar i kungahuset.

Enligt uppgifter i brittisk press ska hertiginnan Kate, gift med prins William, ha försökt hjälpa sin blivande svägerska med det kungliga livet. Men detta ska inte ha tagits väl emot, enligt källor i kungahuset.

– Kate försökte hjälpa Meghan att förstå de kungliga åtagandena, men det misstolkades hela tiden, säger en källa till MailOnline.

Bråkade om brudnäbb

Schismen kulminerade i ett bråk om en av brudnäbbarnas klänningar. Meghan, hertiginnan av Sussex, sa i den kända intervjun med Oprah Winfrey att hertiginnan Kate fick henne att börja gråta, och att hon sedan bad om ursäkt.

– Några dagar före bröllopet var hon upprörd över något som handlade om brudnäbbarnas klänningar. Och det gjorde mig väldigt ledsen och fick mig att gråta, sa hon i programmet och tillade att Kate bad om ursäkt.

Kate började gråta

Men även hertiginnan Kate blev ledsen. Den brittiska tv-profilen Kirstie Allsopp, som är vän med kronprins Charles fru Camilla, säger att hertiginnan Kate var den som började gråta.

– Kate förlorar aldrig humöret, men bär hon såg att Meghan var otrevlig mot personalen i Kensington Palace så blev hon arg på henne, säger hon till The Telegraph.

– Sedan brast Kate i gråt för att hon hade förlorat kontrollen, och hon försökte att försonas med Meghan genom att skicka blommor.

SE OCKSÅ: 

Kallas för ”japanska Harry och Meghan” • Lider av posttraumatisk stress.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.