Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vad bär Sofia - en tiara eller kungligt diadem?

På lördag får hon sin prins. Innan dess kan vi bara spekulera i hur Sofia Hellqvist kommer att smycka sitt hår. Med ett lånat diadem från kungahusets digra smyckessamling? Eller blir det kanske ett enklare hårsmycke med koppling till hemtrakterna i Dalarna.
Foto: David Sica
Englands drottning Elizabeth lånade ut en riktig raritet till sin svärdotter Kate Middleton som gifte sig med prins William den 29 april 2011. Den diskreta halo-tiaran designades av Cartier 1936 på uppdrag av kung George VI.
Foto: John Stillwell
Charlene och Furst Albert av Monaco vigdes den 2 juli 2011. Charlenes klänning var ett smycke i sig - prydd med 40 000 swarowskikristaller. Därför var det kanske inte konstigt att Charlene valde en enklare hårprydnad i form av en blomsterbrosch.
Den 14 maj 2004 gifte sig danska kronprinsen Frederik med sin Mary. Den vackra tiaran hade hennes blivande man och svärmor, drottning Margrethe, gett henne i gåva.
Foto: Aasta Borte
Mette-Marit fick sin norske prins, Haakon, den 25 augusti 2001. Tiaran som prydde hennes hår är från 1910 och den fick hon i gåva från svärföräldrarna, kung Harald och drottning Sonja.
Foto: Lise Aserud
Drottning Sofia av Spanien gav sin blivande svärdotter Letizia dyrbara gåvor inför bröllopet med kronprins Felipe - en diamantöversållad tiara och matchande örhängen. Bröllopet ägde rum 22 maj 2004.
Foto: Abd Rabbo-Hounsfield-Klein-Mous

Vad kommer pryda Sofia Hellqvists hår på lördag?

Ett lånat diadem från kronprinsessan Victoria eller prinsessan Madeleine? Eller kanske en av drottningens tiaror?

Här ser du hur andra ingifta prinsessor i Europa smyckat håret när de skred uppför altargången.

Kronprinsessan Mette-Marit fick en tiara i gåva av norska kungen och drottningen. Hertiginnan Kate Middleton lånade en tiara av drottningen.
På lördag får vi se hur vår egen prinsessa Sofia kommer att smycka sitt hår.
Det finns många vackra diadem, tiaror och hårsmycken att välja på i den kungliga skattkammaren. Många av dem är riktiga rariteter som gått i arv och en del är flera hundra år gamla.

√ Läs mer om Sofia Hellqvist här

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.