Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Kate och William har träffat Archie – till sist

Kate och prins William uppges nu ha besökt nyfödde Archie. Foto: BEN STANSALL / AP TT NYHETSBYRÅN
Meghan och prins Harry tillsammans med Archie., Foto: REX B. CORDELL / REX

Det dröjde mer än en vecka, men nu rapporteras prins William och hustrun Kate till sist ha träffat nyfödde kungliga släktingen Archie för första gången.

Men enligt Daily Mail har prins Charles och hans fru Camilla ännu inte besökt de nyblivna föräldrarna. 

Flera brittiska medier har den senaste veckan rapporterat om hur William och Kate hittills inte har besökt Meghan och prins Harry för att träffa nyfödde Archie Harrison Mountbatten-Windsor, som föddes den 6 maj. 

Faktumet att besöket har dröjt har spätt på spekulationerna om en spricka mellan Kate och Meghan.  

Nu, över en vecka sedan födseln, uppger Daily Mail att besöket till sist har ägt rum.

Archie, som är den sjunde i tronföljden har tidigare träffat drottning Elizabeth, prins Philip och sin mormor Doria Ragland, något som förra veckan förevigades på en bild Meghan och Harrys officiella Instagram-konto.

Prins Charles, drottning Elizabeth och Meghans mamma Doria Ragland hälsade på Archie förra veckan. Foto: CHRIS ALLERTON / AP TT NYHETSBYRÅN

Dianas syster har hälsat på

Kate och Williams besök ska dock ha varit av mer privat karaktär, och inget har kommunicerats utåt från några officiella kanaler. 

Enligt Daily Mails uppgifter har även prinsessan Dianas äldre syster Lady Jane Fellowes hälsar på bebisen. Hon ska ha varit en av de första besökte Meghan och Harry förra veckan.

Enligt tidningen har dock Harrys pappa prins Charles, och hustrun Camilla, hertiginna av Cornwall ännu inte träffat sitt Archie. Det ska bero på att de båda har befunnit sig i Tyskland den senaste veckan.

Annars har Meghan och Harrys första vecka som föräldrar präglats av lugn och ro i hemmet.

– Archies första vecka hemma med sin mamma och pappa har varit lugn. De vill ha det personliga utrymmet med deras nyfödda, säger den kungliga kommentatorn Omid Scobie i tv-programmet ”Good morning America”, som menar besök av släkt och vänner står mer i fokus under den här veckan.

Relationen mellan Kate och Meghan har länge beskrivits som ”frostig”. Foto: MEGA/IBL BILDBYRÅ TT NYHETSBYRÅN

Storbråk om Meghans bröllopsklänning 

Tidigare har medier flera gånger rapporterat om att relationen mellan Meghan och Kate ska vara frostig. Bland annat ska relationen ha tagit en törn efter ett storbråk om Meghans bröllopsklänning förra året. 

– Meghans och Kates bråk har trappats upp av Meghans återkommande kommentarer kring Kates sätt att uppfostra sina barn. Hon målar upp sin egen uppfostringsplan före födseln, en plan som är tvärtemot allt som Kate och William gör med George, Charlotte och Louis, har en person med insyn tidigare sagt innan Meghan födde Archie. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.