Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trump till angrepp mot prins Harry och Meghan

Ny dokumentär "Meghan och krisen i familjen Markle".
President Donald Trump meddelar på Twitter att han inte kommer betala prins Harrys och Meghans säkerhet under deras USA-besök.Foto: TASOS KATOPODIS / STELLA PICTURES/AVALON.RED B66
Prins Harry och Meghan Markle är på besök i USA och fåt ett ljumt mottagande av president Donald Trump.Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA

Prins Harry och hertiginnan Meghan är på besök i USA – och har fått ett speciellt välkomnade av president Donald Trump på Twitter: 

”Nu har de lämnat Kanada för USA och hursomhelst, USA kommer inte betala för deras säkerhetsbevakning. De måste betala!”, skriver presidenten. 

Donald Trumps flitiga twittrande har den senaste tiden fokuserat mycket på den pågående coronakrisen och nyhetsmedier som han beskriver som ”Lamestream Media”, som han menar motarbetar honom med ”Fake News”. 

Under söndagen hittade han en ny måltavla: prins Harry och hans fru Meghan, som hamnat i kylan efter att de lämnade det brittiska kungahuset och sina officiella åtaganden. 

Donald Trump: ”Harry och Meghan, som lämnade kungadömet”

Paret har rest från hemmet i kanadensiska Vancouver Island för att besöka Los Angeles i Kalifornien, där Meghan Markle växte upp. 

Donald Trump kommenterar besöket så här: 

”Jag är en stor vän och beundrare av Drottningen och det brittiska kungadömet. Det har rapporterats att Harry och Meghan, som lämnade kungadömet, skulle bosätta sig permanent i Kanada. Nu har de lämnat Kanada för USA och hursomhelst, USA kommer inte betala för deras säkerhetsbevakning. De måste betala!”, twittrar presidenten. 

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1244338645198352386

Paret får säkerheten betald i Kanada

Paret får sedan tidigare hjälp av både Storbritannien och Kanada med dygnet runt-övervakning och ett flertal livvakter – vilket enligt Mail Online kostar mellan tre och sex miljoner pund per år. 

I februari satte drottning Elizabeth och andra högt uppsatta medlemmar av hovet stopp för parets planer på att använda sig av varumärket ”Sussex Royal”, som paret hade spenderat hundratusentals pund på att etablera. 

De hade bland annat planerat att tillverka tröjor och pennor under varumärket.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.