Skyddsmundering på när kronprinsessan Victoria besökte fiskfabriken i Sendai, Japan. Foto: Sven LindwallSkyddsmundering på när kronprinsessan Victoria besökte fiskfabriken i Sendai, Japan. Foto: Sven Lindwall
Skyddsmundering på när kronprinsessan Victoria besökte fiskfabriken i Sendai, Japan. Foto: Sven Lindwall
Victoria kliver av tåget i Sendai. Foto: Sven LindwallVictoria kliver av tåget i Sendai. Foto: Sven Lindwall
Victoria kliver av tåget i Sendai. Foto: Sven Lindwall
Inne i fabriken tittade Victoria på de olika stegen i arbetet med fisken. Foto: Sven LindwallInne i fabriken tittade Victoria på de olika stegen i arbetet med fisken. Foto: Sven Lindwall
Inne i fabriken tittade Victoria på de olika stegen i arbetet med fisken. Foto: Sven Lindwall
Bland annat sågade och skar man i fisken, något som Victoria observerade noggrant. Foto: Sven LindwallBland annat sågade och skar man i fisken, något som Victoria observerade noggrant. Foto: Sven Lindwall
Bland annat sågade och skar man i fisken, något som Victoria observerade noggrant. Foto: Sven Lindwall
Under rundturen var det högljutt, kallt och varmt när Victoria saxade mellan frysrum med en temperatur på minus 50 grader och värmerum med betydligt högre temperatur. Foto: Sven LindwallUnder rundturen var det högljutt, kallt och varmt när Victoria saxade mellan frysrum med en temperatur på minus 50 grader och värmerum med betydligt högre temperatur. Foto: Sven Lindwall
Under rundturen var det högljutt, kallt och varmt när Victoria saxade mellan frysrum med en temperatur på minus 50 grader och värmerum med betydligt högre temperatur. Foto: Sven Lindwall

Titta, så har du aldrig sett kronprinsessan

Publicerad

SENDAI. En vit skepnad sveper fram över golvet.

Det är kronprinsessan Victoria – som besöker en fiskfabrik.

Kronprinsessan Victoria besökte på fredagen företaget Meihos fiskfabrik i Sendai, ungefär två timmar bort från Tokyo.

Meiho är en av Japans ledande fiskproducenter och har arbetat mycket med miljömärkningen MSC i sin produktion och är MSC-certifierade.

Kronprinsessan Victoria fick chans att ställa frågor om arbetet och var bland annat intresserad av hur de tycker att man kan övertyga fler svenska företag att jobba med MSC och hållbarhet.

Efter ett samtal med företagsledningen besökte kronprinsessan fiskfabriken i företagets lokaler.

 

LÄS MER: Victorias miljövädjan: ”Det är vår skyldighet”

Victoria använde rundturen som en chans att lära sig mer om det japanska fiskeföretagets arbete med hållbarhet.Foto: Sven Lindwall

Victoria klädd i full skyddsmundering

Då blev det en syn av kronprinsessan som vi aldrig sett förut.

Iklädd full skyddsmundering – vit rock, härnät och munskydd – gick hon in i fiskfabriken.

Inne i fabriken tittade Victoria på de olika stegen i arbetet med fisken. Bland annat sågade och skar man i fisken, något som Victoria observerade noggrant.

Under rundturen var det högljutt, kallt och varmt när Victoria saxade mellan frysrum med en temperatur på minus 50 grader och värmerum med betydligt högre temperatur.

Men kronprinsessan tog det med ro – och använde rundturen som en chans att lära sig mer om det japanska fiskeföretagets arbete med hållbarhet.

 

LÄS MER: Här glänser Victoria – i Silvias gamla klänning

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.