Kungafamiljen 2012... Foto: Kate Gabor/Kungahuset.seKungafamiljen 2012... Foto: Kate Gabor/Kungahuset.se
Kungafamiljen 2012... Foto: Kate Gabor/Kungahuset.se
...Och i dag. Foto: Jonas Ekströmer/TT...Och i dag. Foto: Jonas Ekströmer/TT
...Och i dag. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Titta, kungafamiljen växer så det knakar

Publicerad

För tre år sedan hade kungaparet bara ett barnbarn.

I dag har de fem.

Dessutom har kungahuset hunnit med två bröllop och ett antal dop de senaste åren.

Här är kungafamiljen – nu och då.

År 2013 var året då prinsessan Madeleine fick sin drömprins Christopher O'Neill. Själv valde han däremot att avstå från prinstiteln, dels eftersom han valt att inte bli svensk medborgare, dels för att kunna fortsätta sin ställning inom näringslivet – vilket kungligheter inte är tillåtna till.

 

LÄS MER: Kungliga bröllopsklänningar vi minns

 

Prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill har hunnit med både bröllop och två barn inom loppet av två år.

Prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill på sitt bröllop.Foto: EMPICS ENTERTAINMENT/ALL OVER PRESS

Kort efter deras bröllop fick kungaparet sitt andra barnbarn när lilla prinsessan Leonore kom till världen i februari 2014. Dop för prinsessan hölls sedan i juni samma år.

Ett drygt år efter prinsessan Leonores födelse kom hennes lillebror. Prins Nicolas såg dagens ljus i juni 2015 och fick ett höstdop då han döptes i Drottningholms kyrka i oktober.

 

Ytterligare ett bröllop

Bara två dagar innan prins Nicolas föddes sa prinsessan Madeleines storebror prins Carl Philip ja till sin älskade Sofia. Bröllopet ägde rum i Slottskyrkan den 13 juni 2015.

Carl Philip sa ja till sin älskade SofiaFoto: Olle Sporrong

 

LÄS MER: Nya bilderna på Carl Philip och Sofia

Fler barnbarn

I mars 2016 fick nu 4-åriga Estelle en lillebror och kungahuset ytterligare ett tillskott, när kronprinsessan Victoria och prins Daniel fick sitt andra barn, prins Oscar.

Och en dryg månad senare, i april 2016, fick de yngre kungabarnen ytterligare en kusin, när prins Alexander kom till världen.

Den 9 september i år blir det så dags för prins Alexanders dop i Drottningholms slottskyrka.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.