Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”The Crown” antyder kunglig affär – väcker ilska

Lord PorchesterFoto: D O'Neill / Camera Press
Drottning Elizabeth.Foto: SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN

I tredje säsongen av Netflix-serien ”The Crown” antyds att drottning Elizabeth har en utomäktenskaplig affär med sin hästkapplöpningstränare.

Smutskastning, anser drottningens tidigare pressekreterare Dickie Arbiter.

– Drottningen är den sista person i världen som någonsin skulle överväga att titta på en annan man, säger han till The Sunday Times.

I den populära tv-serien ”The Crown” skildras det politiska maktspelet och kärleksintrigerna under drottning Elizabeths tid på den brittiska tronen.

Seriens tredje säsong som skildrar perioden mellan 1964 och 1977, som kan ses på Netflix från söndagen den 17 november, har rört upp heta känslor i Storbritannien.

Skälet är att det antyds att drottningen ska ha haft en utomäktenskaplig affär med sin hästkapplöpningstränare Lord Porchester. Serien skildrar hur drottningen och ”Porchie” reser runt och besöker hästgårdar i olika länder. När hon återvänder hem ifrågasätts deras relation av drottningens make, prins Philip.

Hon svarar då, enigt The Sun:

–”Om du har något att säga, säg det nu. Annars, om du ursäktar, så är jag upptagen.” 

Olivia Colman, som spelar drottning Elizabeth i tredje säsongen av ”The Crown”, och den verkliga drottningen år 1973.Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

”Smaklöst och totalt ogrundat”

Rykten om en romans mellan Elizabeth och Lord Porchester ska ha cirkulerat i decennier, men det finns inga bevis för att de stämmer, enligt The Sun.

I en intervju med The Sunday Times går drottningens tidigare pressekreterare Dickie Arbiter, 79, till attack mot antydningen i ”The Crown”.

– Detta är mycket smaklöst och totalt ogrundat, säger han till tidningen och tillägger:

– Drottningen är den sista person i världen som någonsin skulle överväga att titta på en annan man.

Enligt Daily Mail har obekräftade rykten om en romantisk relation mellan drottningen och Lord Porchester cirkulerat i många år. De båda ska ha stått varandra nära fram till hans död 2001.

TV: Boris Johnson utmanar drottning Elizabeth

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.