Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Systrarnas tal till
prins Carl Philip

Carl Philip höll tal till sin Sofia under fredagens fest. Foto: Sven Lindwall
Victoria höll tal för sin lillebror på festen. Här lämnar hon festen, som en av de sista, med Daniel. Foto: Tomas LePrince
Lokalen där festen hölls.
Sofia med sin stylist Marwan Hitti. Foto: Sven Lindwall

I natt höll storasyster Victoria och lillasyster Madeleine ett tal från scenen inne på festen till sin älskade bror Carl Philip. Han reste sig sedan upp och höll ett tal till sin Sofia:

– Du betyder väldigt mycket för mig, sa han och sedan överraskade han blivande hustrun med artisten Danny.

Senare fick de 270 gästerna förflytta sig allra längst in i tunnelsystemet inne i Bergrummet för vattenpipor och egen dans av magdansörer som hade anlitats bara för att underhålla gästerna.

Redan på väg till festen sa Sofia Hellqvist till Expressen:

– Det känns suveränt.

Sent i natt pågick festen fortfarande inne i Bergrummet ute på Skeppsholmen inne i centrala Stockholm. Inne i det 1000 kvadratmeter stora tidigare militära skyddsutrymmet dansade gästerna med magdansörer och rökte vattenpipa.

De flesta gästerna var fortfarande tagna av alla tal som hade hållits under kvällen.

Det var Carl Philips barndomskamrater Jonas Lebrand och Johan Andersson som var toastmasters. I dag på den mer officiella bröllopsmiddagen på Stockholms slott kommer det inte att ges några möjligheter för vännerna att hålla tal – bara familjen kommer att få hålla tal och naturligtvis prins Carl Philips som kommer att hålla ett tal till sin nyblivna prinsessa.

I natt passade dock Carl Philip på att smygstarta sitt tal till blivande hustrun. I talet, som Carl Philip höll på engelska, hyllade han Sofia för hennes varma hjärta och intelligens. Inför alla gäster uttryckte han "hur mycket hon betyder för honom" och det fick alla i salen att jubla. Strax därefter kom artisten Danny upp på scenen och gjorde sitt överraskningsnummer.

Victoria och Madeleine höll tal

Kronprinsessan Victoria och höggravida prinsessan Madeleine passade också på att hålla ett tal till brudparet, men då framför allt brodern Carl Philip. I samband med talet från scenen hyllade Victoria och Madeleine sin lillebror för hans lojalitet.

Systrarna vände sig även till Sofia från scenen och sa:

– Det är inte svårt att förstå varför vår bror fallit för dig. Du har ett gott hjärta och en klok hjärna.

Från scenen spexade prinsessorna och fick alla inne i stensalen att jubla och applådera.

Det blivande brudparet Sofia Hellqvist och prins Carl Philip har under en längre tid arbetat med att förbereda nattens fest och att det skulle bli ett libanesiskt tema var de båda överens om. Först var det dock en sittande middag som arrangerades av kungens favoritfirma Rosers, en cateringfirma som tidigare har lagat maten år kronprinsessan Victoria och prins Daniel vid deras bröllopsfestligheter 2010. De lagade även maten när Sverige var med vid världsutställningen i Shanghai 2010.

Nu när gästerna i går kväll satte sig till bords inne Bergrummet på Skeppsholmen var det först en blandning av svenskt och franskt tema:

En tartar på rökt hälleflundra med fryst chèvrekräm till förrätt och därefter fyllda pärlhönsbröst och en bruschetta med jordgubbar, basilika och vit choklad till efterrätt.

Madeleine och Chris sist in

Madeleine och maken Chris O'Neill som i går avstod båtturen och i stället kom med bil till Skeppsholmen på grund av prinsessans höggravida tillstånd var de sista in till middagen. Då hade redan kungen, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prins Daniel och även det norska kronprinsparet Haakon och Mette-Marit satt sig till bords.

Strax efter midnatt, reste sig gästerna upp och avslutade den inledande middagen för att i stället ta sig till längre in i tunnelsystemet där en libanesisk värld byggts upp allt från äkta mattor till magdansörer som stod och dansade. På golven fanns även vattenpipor.

Som underhållning efter middagen hade Sofia bokat bandet Larz-Kristerz från hennes hemstad Älvdalen.

Vid ett-tiden på natten sjöng de sin sista låt – "Du raiter upp mig" på älvdalska.

– Då stod Sofia och hennes mamma och mormor framme vid scenen och lyssnade, det var stort, säger Trond Korsmoe, basist i bandet.

Trots en lång middag var gästerna nu än en gång lite småsugna på mat och precis som Expressen tidigare har berättat så var det kändiskrogen Beirut Café och ägaren Elias Karroum som hade ordnat plockmat och underhållningen – prins Carl Philip och

Sofia Hellqvist tillhör hans stamgäster.
Drottning Silvia och kungen var naturligtvis kvar i natt när festen fortsatte inne i tunnelsystemet med alla vattenpipor och uppträdanden. Drottningen la handen på hjärtat när hon av Expressen fick frågan vad hon kände för kvällen och dagens bröllop:

– Fantastiskt!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!