Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Systerns pik till Meghan: ”Du borde skämmas”

Samantha Markles kritik mot Meghans hjälp med pappan
Samantha Markle riktar hård kritik mot sin halvsyster, hertiginnan Meghan.
Foto: AXEL ÖBERG
Meghan har inte pratat med sin pappa på två år.
Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Konflikten började då Thomas Markle skippade Meghan och prins Harrys bröllop.
Foto: MEGA / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ TT NYHETSBYRÅN
Thomas Markle.
Foto: THE SUN / MEGA/IBL

Samantha Markle, har ännu en gång riktat kritik mot sin kungliga syster, Meghan över deras pappa.

Enligt Daily Star är Markle ”vansinnig” över att hertiginnan fortfarande ignorerar deras gemensamma pappa, Thomas Markle.

– Du borde skämmas, säger Samantha Markle till nyhetssajten.

Bråket mellan Samantha Markle, 54, och hertiginnan Meghan, 38, har pågått i flera år nu. Men egentligen står en annan person i centrum för konflikten.

Det handlar om de två halvsystrarnas pappa, Thomas Markle. 

Meghan har nämligen inte pratat med sin pappa på två år. Det, sedan han valde att skippa hennes och prins Harrys bröllop utan att ringa för att förklara varför. I stället ska Meghan ha fått reda på skälet – att pappan drabbats av två hjärtattacker – i medierna.

Kort därefter fick kungligheten också se sin pappa posera för paparazzis kameror, trots att han lovat prinsparet att inte ge intervjuer innan bröllopet.

Dina handlingar har krossat mitt hjärta i en miljon bitar”, har Meghan skrivit i ett öppet brev till fadern som publicerades av Daily Mail i februari förra året.

Samantha Markle: ”Vidrigt”

Thomas Markle har efter händelsen gett fler intervjuer där han pratat öppet om konflikten – till Meghans stora förtret. Samtidigt har halvsystern Samantha Markle tagit pappans parti och manat kungligheten att kontakta honom.

Och det är en åsikt som hon fortfarande när.

I den nya intervjun med Daily Star berättar Samantha att hon är ”vansinnig” över att kungligheten fortfarande inte hört av sig till Thomas Markle. Hon riktar hård kritik mot att pappan inte ens fått träffa sitt barnbarn, 7 månader gamla Archie, än.

– Det som hon gjort mot namnet Markle är vidrigt, säger Samantha Markle till Daily Star.

”Hon borde skämmas”

54-åringen påstår även att Thomas Markle inte blev inbjuden till bröllopet från första början, utan att Meghans PR-personal fabricerat fram lögnen för att berättiga hennes avståndstagande.

– Sanningen är att det aldrig fanns någon ursäkt, min pappa blev aldrig inbjuden till bröllopet och det var bara något som hennes PR-människor och kommunikatörer hittade på för att det skulle verka som att det fanns en orsak att ignorera min pappa, säger Samantha Markle till Daily Star.

Likväl avfärdar hon att Meghan inte hade blivit kontaktad om pappans två hjärtattacker.

– Hon ignorerade honom genom det hela, hon ignorerade honom under semestern och hon ignorerar honom fortfarande. Hon borde skämmas, säger Samatha Markle till Daily Star.

Det här är Meghan – hertiginnan av Sussex

Allt du behöver veta om den brittiska kungligheten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.