Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Systern lämnar Sofia – flyttar från Sverige

Prinsessan Sofia står sina systrar mycket nära. Lillasyster Sara (till vänster), 29, har nu bestämt sig för att flytta från Sverige.Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Prinsessan Sofia.Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSON

Prinsessan Sofias lillasyster Sara Hellqvist, 29, lämnar Sverige.

Nu har hon flyttat från Sofia och familjen i Sverige och i stället bosatt sig i Tyskland, enligt uppgifter till Expressen.

Sara Hellqvist har flera viktiga roller i Sofias liv – däribland som styrelseledamot i det bolag som prinsessan äger.

Prinsessan Sofia, 33, har en mycket nära relation till sina systrar Lina, 35, och Sara, 29. De växte upp i Älvdalen ihop och Sofia har i flera intervjuer pratat om den kärleksfulla barndom som de hade. 

– Vårt mål med Project Playground är att varje barn ska ha samma kärleksfulla barndom som jag och mina systrar och även Carl Philip har fått, och som jag själv hoppas kunna ge till mina barn, har hon bland annat sagt om arbetet med välgörenhetsorganisationen Project Playground som hon var med och grundade.

Julen 2016 var prinsessan Sofia officiellt inbjuden till konserten "Jul i Gamla stan" i Storkyrkan. Sofias systrar, Sara och Lina, satt intill henne på raden längst fram. Från vänster: Sara Hellqvist, Lina Frejd och prinsessan Sofia.Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Flyttar till Tyskland

Men nu väljer Sofias lillasyster, Sara Hellqvist, att lämna Sverige. Enligt uppgifter till Expressen har hon i dagarna valt att bosätta sig i Tyskland. Flytten är inte permanent utan tillfällig och Sara Hellqvist är fortfarande folkbokförd i Sverige.

Expressen har varit i kontakt med Sara Hellqvist som inte vill lämna några kommentarer.

Sofias lillasyster, Sara Hellqvist, har flera viktiga roller i prinsessans liv. Bland annat sitter hon i styrelsen för det bolag som prinsessan Sofia äger, SKB Sweden AB, som förra året omsatte strax över 200 000 kronor.

Fadder till prins Gabriel

Hon fick också hedersuppdraget att bli fadder till Sofias och Carl Philips son som föddes i augusti, prins Gabriel. Under gudstjänsten i Drottningholms slottskyrka satt hon bredvid prinsessan Madeleine och läste högt ur Markusevangeliet för kyrkans gäster och TV-tittarna.

Sara Hellqvist vid dopet av prins Gabriel.Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sara Hellqvist arbetar som doktorand vid Kriminologiska institutionen på Stockholms universitet och forskar om felaktigt dömda och resning i brottmål, enligt universitetets hemsida.

Prinsessan Sofias äldre syster, Lina Frejd, arbetade tidigare i Sofias välgörenhetsorganisation Project Playground. Det uppdraget lämnade hon i november när hon värvades till PR-byrån Mindmakers PR som drivs av Christina Saliba. Saliba är en av prinsparets privata vänner och rådgivare till Carl Philip och Sofia.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.