Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Systern anklagar Meghan för pappans hjärtattack

Meghan Markles syster Samantha Markle lägger skulden på Meghan gällande att pappan hoppar av bröllopet.
Foto: AXEL ÖBERG
Meghan Markle gifter sig med prins Harry på lördag.
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Meghan Markle och Harry.
Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN

NEW YORK. Meghan Markles pappa hoppar av bröllopet efter paparazziskandalen och hjärtattacken.

Nu lägger Meghans syster Samantha skulden på Meghan.

– Allt det här händer för att hon ignorerade honom, säger hon till Expressen. 

Planen var att Meghan Markles pappa Thomas Markle skulle leda sin dotter till altaret vid prinsbröllopet i England i morgon. Men i ett skriftligt uttalande från Kensington Palace i torsdags bekräftade Meghan Markle att det inte längre är aktuellt.

– Tråkigt nog kommer min pappa inte att närvara vid vårt bröllop. Jag har alltid brytt mig om min pappa och hoppas att han kan ges det utrymme han behöver för att fokusera på sin hälsa.

Bakgrunden är avslöjandet att Thomas Markle ställt upp på iscensatta paparazzibilder – mot betalning. I samma veva fick han en hjärtattack och tvingades till operation, en så kallad ballongvidgning.


LÄS MER: ”Meghan har gråtit och skämts över sin pappa” 

Samantha Markle är besviken och upprörd

Meghan Markles halvsyster Samantha Markle, som själv inte är bjuden på bröllopet efter en rad syrliga uttalanden, är mycket besviken på sin syster. Deras gemensamma pappa säger till amerikanska medier att Meghan skickat sms och sagt att hon inte är arg, men enligt Samantha har hon fortfarande inte ringt. 

– Jag är väldigt upprörd över det. Han var på sjukhus och hade precis fått en hjärtattack och kungahuset skickar ett uttalande om att Meghan "bryr sig om sin pappa".

– Well, get your ass on an airplane – och bevisa det då, säger hon upprört på telefon från Florida. De kan flyga jorden runt för att äta lunch och kunde ha hyrt en privatjet.

Tror du att hon ville att han skulle vara där eller handlar det egentligen om paparazzibilderna?

– Jag vet inte vad hennes motiv är. Men om hon verkligen älskar honom – och han har gett henne allt – så borde hon ha kontaktat honom direkt. Hjärtattack är väldigt allvarligt.


LÄS MER: Samantha Markle vädjar till Meghan: Bjud mig på bröllopet 

Thomas Markle, pappa till Meghan och Samantha.
Foto: BACK US / STELLA PICTURES BACKUS

Samantha Markle: "Han har blivit jagad av medierna”

Samantha har tidigare varit arg för att Meghan inte hjälpt deras pappa ekonomiskt. Nu säger hon att hjärtattacken kunde ha undvikits om Meghan hade ställt upp.

 – Redan tidigare i år skulle de ha fått bort honom från Mexiko så han inte behövt hantera all stress där. Han har blivit jagad av medierna och hon borde ha skyddat honom.

– Jag känner att allt det här hände för att hon ignorerade honom. Ingen kan säga att ”Samantha skyller på Meg”, men han har kört en hemsk bil på en plats som inte är säker och sen får folk avgöra själva. Världen kan se att Meg och Harry inte gjorde något åt saken. Jag beskyller inte dem, utan världen kan se med egna ögon. Men hade hon hjälpt honom hade vi inte varit här i dag.

Enligt Samantha ville deras pappa verkligen gå på bröllopet, trots att han skämdes för de arrangerade bilderna.

– Han försökte på alla sätt. Hela veckan försökte han få läkarna i Mexiko att stabilisera honom så han skulle klara resan. Men till slut sa de att han behövde en operation nu och skulle till Los Angeles.


LÄS MER: Prins Charles för Meghan till altaret till bröllopet 

Thomas Markle tillsammans med sin dotter,
Foto: NIJO / STELLA PICTURES BACKGRID UK

Samantha Markle rådde pappa att byta image

De iscensatta paparazzibilderna visade bland annat Thomas Markle sitta och läsa om sin dotter och prins Harry på ett kafé. Nu berättar Samantha Markle att det var hennes idé.

– Fotograferna tog hemska bilder och skrev hemska saker om honom. Då sa jag ”pappa, du har möjligheten att kontrollera bilden av dig själv. Du kan inte låta fotograferna få dig att se ut på det där sättet”. 

Hon berättar att hon rådde honom att försöka byta image.

– Det var min idé och han fick inte mycket betalt, bara 1 500 dollar medan fotografen tjänade 100 000 brittiska pund. Media sa att det var osmakligt att han gjorde det för pengarnas skull, men han gjorde det inte för pengarna. Han gjorde det för att se bra ut och för att få kungahuset att se bra ut för.

Enligt Samantha har hennes pappa tidigare tackat nej till mellan 50 000 och 100 000 dollar för att ge intervjuer så pengarna var aldrig motivet, menar hon. 

– Han gjorde aldrig de intervjuerna, han sa nej hela året och har visat integritet. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.