Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sprickan mellan prinsarna: ”Det har varit dåliga dagar”

Meghan och prins Harry stämmer flera tidningar.
”Vi är på väg åt olika håll”, säger prins Harry om relationen med prins William.Foto: TIM ROOKE/REX/SHUTTERSTOCK / TIM ROOKE/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
”Det har varit dåliga dagar och goda dagar”, säger prins Harry om relationen med prins William.Foto: PHILIPPE HUGUEN / AP TT NYHETSBYRÅN
Kate och Meghan.Foto: IBL/MEGA

Prins Harry berättar om relationen till sin bror William i en ny tv-sänd intervju.

– Vi är på väg åt olika håll, säger prins Harry.

Han säger också att bröderna sällan träffas numera och att de ”har haft dåliga dagar”.

De båda prinsparen har kallats ”kungafamiljens Fab Four” av brittisk media. 

Men på senare tid har prins Harrys och hertiginnan Meghans umgänge med prins William och hertiginnan Kate minskat rejält.

När prins Harry vid en dokumentär som visades under söndagen på brittiska tv-kanalen ITV fick frågan om spekulationerna om en spricka mellan bröderna stämmer svarade han intervjuaren Tom Bradby så här:

– Saker händer, det är oundvikligt när man är en del av den här familjen. Vi är bröder, det har varit dåliga dagar och goda dagar. Vi träffar inte varandra lika mycket som vi brukade göra, sade prins Harry.

Prins Harry och hertiginnan Megan.Foto: SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN

Prins Harry om brodern William: ”Vi är på väg åt olika håll just nu”

Den 35-årige prinsen fortsatte med att säga:

– Men jag älskar honom. Vi är bröder, vi kommer alltid att vara bröder. Vi är definitivt på väg åt olika håll just nu men jag kommer alltid att finnas där för honom och jag vet att han alltid kommer att finnas där för mig.

Rykten om en spricka mellan bröderna tog fart när Harrys och Meghans namn plockades bort från sajten till den stiftelse som de båda prinsarna startade tillsammans, vilket bland annat New York Post skrev om. Prins Harry och Meghan har dock sagt att det i huvudsak berodde på att prinsparet planerar att bilda en egen stiftelse nästa år.

Hertiginnan Kate och prins William.Foto: B.K. BANGASH / AP TT NYHETSBYRÅN

Prins Harry kritiserade medias bevakning av hustrun Meghan

Under intervjun var även prins Harry kritisk mot mediarapporteringen kring honom och hans fru Meghan och den ofta intensiva bevakning som de har fått utstå.

– Jag tänker inte låta mig pressas till att spela ett spel som kostade min mamma livet, sade prins Harry.

Den 31 augusti 1997 dog prinsessan Diana, prins Harrys mamma, i en bilkrasch i Paris tillsammans med sin pojkvän Dodi al-Fayed och chauffören Henri Paul. Bilen var vid tillfället förföljd av flera paparazzifotografer.

– Det är ett sår som aldrig läker. Varje gång jag ser en kamera, varje gång jag hör ett klick, varje gång jag ser en blixt tar det mig tillbaka till den händelsen, sade prins Harry.

Såhär såg det ut när Meghan och prins Harry visade upp sin nyfödde son, Archie, offentligt för första gången.