Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sprickan efter beskedet – William rasande på Harry

Meghan och prins Harry väntar sitt andra barn.
Prins Harry och Meghan har valt att lämna kungahuset för gott.
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Brodern prins William uppges vara väldigt upprörd över beskedet.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Enligt Sunday Times ser han draget som en respektlös behandling av drottning Elizabeth.
Foto: AVALON.RED / AVALON / STELLA PICTURES/AVALON
Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Prins William är väldigt upprörd över sin broders beslut att  lämna Kungahuset. 

Enligt källor till Sunday Times är han ”chockad och ledsen” över draget – och ser det som en respektlös behandling av Drottning Elizabeth. 

Prins Harry, 36, hertig av Sussex och hertiginnan Meghan Markle, 39, kom i fredags med beskedet att de klipper de sista banden med det brittiska kungahuset. Paret frånsäger sig därmed sina hederstitlar och blir därmed också helt av med sina hedersuppdrag som kungligheter. 

Beskedet har slagit ned som en bomb i Storbritannien – och i den brittiska kungafamiljen är känslorna heta, enligt Sunday Times uppgifter. Storebror Prins William, 38, är besviken på Prins Harry och ska enligt tidningens uppgiftslämnare se det som ett svek mot Drottning Elizabeth, 94. 

”Förödmjukande”

Tidningen citerar uppgiftslämnare nära prinsen som säger att han betraktar hertigparets meddelande som ”förödmjukande, respektlöst och snorkigt”. 

Beskedet kommer samtidigt som att det står klart att Meghan och prins Harry spelat in en lång tv-intervju med Oprah Winfrey. Enligt brittiska medier ska intervjun ha planerats utan det brittiska hovets kännedom, och behandla hertigparets beslut att lämna kungahuset. 

Samtidigt tyngs den brittiska kungafamiljen av att prins Philips, 99, lagts in på sjukhus. Prins Philip fördes i tisdags till King Edvard VII-sjukhuset i London, med vad som uppges vara en kortare tids dåligt mående. Prins Charles, 72, besökte under gårdagen fadern. 

TV: Meghan – här är ditt mammaliv! 

Från bröllop till snart tvåbarnsmamma.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.