Spotify-notan för Harry och Meghan: 6 miljoner i minuten

Senaste nyheterna med Expressen TV
Harry och Meghan slöt ett avtal med Spotify värt hundratals miljoner.
Foto: JACKSON LEE / SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Harry och Meghan slöt ett avtal med Spotify värt hundratals miljoner.
Foto: MATEUSZ SLODKOWSKI/SOPA IMAGES/SHUTTERS / MATEUSZ SLODKOWSKI/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTE

Spotify skrev kontrakt med Harry och Meghan om en serie poddar för flera hundra miljoner kronor.

På ett år har det resulterat i ett enda avsnitt – vilket gör att Spotify-notan för Harry och Meghan hittills är över sex miljoner kronor per minut.

Spotify ska nu ha gett prinsparet en ”mild knuff” för att få dem att lämna fler poddar, rapporterar The Sun.

Prins Harry och hertiginnan Meghan slöt i december förra året ett avtal med Spotify om att över flera år göra en serie poddar för att producera podcasts som förespråkar ”röster som inspirerar och bidrar till mångfald”. Harry och Meghan fick motsvarande 217 miljoner kronor för detta.

Men efter en 35 minuter lång julspecial förra året har Harry och Meghan inte producerat fler poddar. Det gör att Spotify-notan för Harry och Meghan hittills är över sex miljoner kronor per minut.

– Spotify var överlyckliga när de lyckades värva prinsparet, men bristen på material har förbryllat dem – särskilt eftersom de inte verkar ha några problem med att framställa material för andra plattformar, säger en källa till The Sun.

”De hade aldrig gjort poddar förut”

Spotify ska nu ha gett prinsparet en ”mild knuff” för att få dem att lämna fler poddar.

”Stora saker är på gång så håll ögonen öppna”, svarar Spotify på en fråga från The Sun om prinsparets kontrakt.

– När Harry och Meghan skrev under Spotify-kontraktet i december förra året hade de inget ljudteam, det fanns inga manus och de hade aldrig gjort poddar förut. De lyckades få ihop julspecialen som blev väl mottagen men det var inte lätt för dem, säger en annan källa till The Sun.

Harry och Meghan, som i höstas anställde veteranen Rebecca Sanaes att bli deras poddproducent, väntas nu lämna ett antal nya avsnitt före jul.

Här är onsdagens största nyheter i Expressen TV

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.