Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sofias stilknep på galan – tog Victorias favoritmärke

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip på Idrottsgalan.
Foto: PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
Sofia bar samma märke som Victoria gjorde vid prins Oscars dop, ByMalina.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Prinsessan Sofia hämtar inspiration från kronprinsessan Victoria.

På Idrottsgalan prickade hon in två märken som är favoriter i kronprinsessans garderob.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip strålade när de, sist av alla, kom in på Idrottsgalans röda matta på måndagskvällen.

Idrottsgalan har den festligaste klädkoden av de alla – smoking – och innebär aftonklänning för kvinnor.

Sofia anlände i en volangdraperad klänning som enligt modebloggaren @Japanese_Ginger kommer från svenska ByMalina. Klänningen är en del av märkets kommande vår- och sommarkollektion som Sofia redan nu har fått ta del av, skriver företaget på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BeACsdMg-mu/?taken-by=bymalina

LÄS OCKSÅ: Stjärnornas klädsel på årets Idrottsgala

Victorias favoritdesigner

ByMalina är ett märke som kronprinsessan Victoria ofta brukar synas i. Bland annat på en av de mest högtidliga dagarna i Victorias liv som tvåbarnsmor, när hennes son Oscar döptes.

Också när det gällde accessoarer inspirerades prinsessan Sofia av kronprinsessan Victoria. Smyckesdesignern Caroline Svedbom låg bakom Sofias örhängen på Idrottsgalan, skriver @Japanese_Ginger och hänvisar till Svedboms PR-byrå.

https://www.instagram.com/p/BeAhZ1SjMHJ/?hl=sv&taken-by=expressenkungligt
Prinsessan Sofia bar örhängen från Caroline Svedbom.
Foto: PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

Hennes kreationer brukar också uppskattas av kronprinsessan Victoria som bär smycken av henne titt som tätt – bland annat när det danska kronprinsparet besökte Stockholm.

Modeexperten: "Gärna starkare färg"

Prinsessan Sofia.
Foto: PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

Prinsessan Sofias stil imponerade på många och som vanligt uppskattades det att hon bar kläder från svenska designers, men från Expressens modeexpert Emma Malmlöf var betyget mer ljummet.

"Klänningen känns lite för lager på lager och Sofia försvinner aningen i färgen. Jag hade gärna sett henne bära samma modell i en mörkare eller starkare färg som då hade fått ta lite mer plats på röda mattan", skrev hon i sitt betyg och gav prinsessan tre getingar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.