Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sofias lugna firande efter det känslosamma dygnet

Det blev känslosamt för prinsessan Sofia när hon återvände till sin gamla hemort för att inviga Älvdalsskolan.
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip på hyllningskonserten till Avicii.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Prinsessan Sofia.Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Under fredagen fyller prinsessan Sofia 35 år. 

Hon väljer dock att hålla firandet privat efter flera känslosamma framträdanden under torsdagen.

Då sjöng hela Storkyrkan för henne – och tårarna rann på Sofia och Carl Philips kinder under hyllningskonserten till Aviciis minne. 

Under fredagen fyller prinsessan Sofia 35 år och hur hon ska fira bemärkelsedagen är höljt i dunkel. 

Hovets presstjänst har under torsdagen sagt att firandet blir privat och gav samma bud under fredagen. 

Det hemlighetsfulla firandet kommer efter en känslosam torsdag då prinsessan befunnit sig i det offentliga strålkastarljuset. 

Privata lugnet efter känslostormande dygnet

Redan tidigare under torsdagen startade egentligen prinsessans födelsedagsfirande då hon besökte Gålöstiftelsens julkonsert i Storkyrkan i Stockholm. 

Stiftelsen delar ut stipendier till ungdomar och julkonserten i Storkyrkan som framförs av elever från Stockholms musikgymnasium är en tradition sedan flera år tillbaka. 

Plötsligt ställde sig hela kyrkan upp stämde in i födelsedagssång för Sofia som blev synbart berörd av händelsen, då hon log brett och lade ena handen på hjärtat. 

– Prinsessan Sofia uppskattade den spontana sångaruppvaktningen i kyrkan, sa Johan Tegel, pressekreterare vid hovet.  

Prinsparets starka känslor under minneskonserten 

Känslorna skulle dock fortsätta svalla under resten av torsdagen då Sofia och Carl Philip besökte hyllningskonserten till Aviciis minne på Friends arena i Solna. 

Sofia, i helröd lång klänning, och Carl Philip i vit skjorta, sågs torka tårar från kinderna under konserten som lockade 57 000 besökare. 

Prinsparet har ett speciellt, personligt förhållande till artisten som spelade på deras bröllop i Slottskyrkan den 13 juni 2015. 

När den världskända artisten dog i april 2018 var det drabbande för paret. 

”Vi är tacksamma för att vi fick lära känna honom. Han gjorde vårt bröllop oförglömligt med sin fantastiska musik”, skrev paret i ett uttalande efter stjärnans bortgång. 

Efter en intensiv, känslosam och offentlig torsdag hägrar nu ett privat firande med familjen och tre dagars ledighet från officiella åtaganden. 

På måndag deltar hon i ett styrelsemöte i Skandias stiftelse ”Idéer för livet”, som jobbar för bättre hälsa och ökad trygghet. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.