Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sofias kärleksresa med Carl Philip under helgen

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip var på besök i prinsessans hemtrakter i helgen. På söndagen åkte de till Hykjeberget i Älvdalen – till den bänk de fått i bröllopspresent. Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES
Foto: OLA AXMAN / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip var på besök i prinsessans hemtrakter i helgen.

På söndagen åkte de till Hykjeberget i Älvdalen – till den bänk de fått i bröllopspresent.

Prinsen fotograferade Sofia på bänken.

”Från bänken vi fick i bröllopspresent kunde vi njuta av den här vackra utsikten”, skriver paret via Instagram.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip gifte sig med varandra sommaren 2015. De bor tillsammans med sina två söner – prins Gabriel och prins Alexander – i Villa Solbacken på Djurgården i Stockholm. Men ibland blir hemlängtan för stor för prinsessan Sofia, som kommer från Älvdalen.

Under helgen har Sofia och Carl Philip varit på en kärleksutflykt till prinsessans hemtrakter. Paret åkte till Hykjeberget i Älvdalen, där en av deras bröllopspresenter finns. Via Instagram har paret delat med sig av bilder från platsen.

”Denna underbara höstdag tog vi oss upp på Hykjeberget i Älvdalen. Från bänken vi fick i bröllopspresent kunde vi njuta av den här vackra utsikten”, skriver de på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BookI_pAqJX/?hl=en&taken-by=prinsparet

Besökte bröllopspresenten

Prins Carl Philip har tagit en bild på sin kärlek, och lagt upp den. På bilden syns prinsessan Sofia sittande i solen. Himlen är klarblå och prinsessan ler.

Och ja, bänken. I bröllopspresent fick Sofia och prinsen en stenbänk värd över 26 000 kronor. Bänken, gjord i röd älvdalskvartsit, var en gåva från länsstyrelsen i Dalarna. Egentligen var bänken en förlovningspresent, men det var inte förrän efter bröllopet de fick den.

Hykjeberget är ett naturreservat, och prinsessan Sofia har tidigare uttryckt hur härligt hon tycker att det är.

Sofias löfte om barnen

– Utflykter i naturen var något av det bästa jag visste under min uppväxt. Jag är väldigt tacksam över att ha fått växa upp här och ta del av allt det vackra Dalarna har att erbjuda. Relationen till naturen och Dalarna kommer jag att föra vidare till vårt barn. Vi ser fram emot att komma tillbaka hit till bröllopsbänken och till Hykjeberget många gånger om, sa prinsessan hösten 2016.

Även prins Carl Philip berättade om platsens betydelse. Då, hösten 2016, hade paret bara ett barn, och prinsen sa:

– Just här har jag varit flera gånger med min fru och på senare tid även min son. Jag känner mig hemma här i naturen. Om jag får önska något så skulle det vara att den här platsen blir ett ställe där många barn och unga får chansen att upptäcka naturen.