Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sofias internationella succé – hyllas för valen: ”Inte rädd”

Prinsparets tankar om förändringarna inom kungahuset. Se utdrag ur intervju med prinsparet – om framtiden
Hello! Magazine hyllade prinsessan Sofias tyllkjol som hon bar vid en konsert för ett par veckor sedan. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Världens blickar riktas mot Sofia! 

Flera internationella medier har den senaste tiden uppmärksammat vår prinsessa för hennes stilkänsla. 

– Sofia verkar inte ha något problem med att våga sticka ut, säger Expressens modeexpert Therese Loberg.

Prinsessan Sofia har upprepade gånger hyllats internationellt för sitt öga för mode. Senast häromdagen skrev den australiska mediejätten Nine:

”Sofias lediga stil förtjänar all din uppmärksamhet nu”. 

Hello! Magazine uppmärksammade Sofia för klänningen hon bar på en representationsmiddag i vintras. Klänningen har ett mönster som man kan vara både chic och elegant i, tyckte tidningen. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Inte rädd att blanda” 

Amerikanska modemagasinet InStyle har också hyllat vår svenska prinsessa och till och med kallat henne ”den bäst klädda kungligheten i världen”. 

”Samtidigt som Sofias outfits definitivt lever upp till en viss kunglig standard (de är typiskt modesta och alltid eleganta), så är hon inte rädd att blanda upp med de senaste trenderna, starka färger eller statement-accessoarer”, skriver tidningen

Sofia har också flitigt dykt upp i brittiska Hello! Magazine där hon har uppmärksammats för sina stilval.

Enligt Expressens modeexpert Therese Loberg är det ingen tillfällighet. 

– Prinsessan Sofia är alltid välklädd och vet precis hur hon ska klä sig för att visa upp sig själv på bästa sätt – och samtidigt få blickarna riktade emot sig, säger Loberg. 

På InStyle är man särkilt förtjust i de utsvängda sammetsbyxorna som Sofia bar på Rädda Barnens 100-årsjubileum. ”Ett ganska vågat val för en kunglighet”, skriver tidningen. Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Bland prinsessans designerfavoriter finns bland annat Ida Sjöstedt, som signerade hennes bröllopsklänning. Hon brukar också bära svenska ByManila. 

Samtidigt är hon inte rädd att blanda in plagg från budgetkedjor i sin garderob, från kedjor som spanska Zara. 

– Till skillnad från andra kungligheter verkar inte prinsessan Sofia ha något problem med att våga sticka ut. Hon är modig och verkar ha ett genuint intresse för mode. Hon är elegant och har nästan alltid det där lilla extra – just eftersom hon vågar. Det kan handla om mönster, sprakande färger eller detaljer som får henne att stråla som ingen annan, säger Therese Loberg. 

”Balongärmarna är verkligen som en dröm”, skriver InStyle om Sofias Nobelfestkreation från i vintras. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hjälp av stylister 

Vår prinsessa får förstås lite stylinghjälp också. Fram till för tre år sedan arbetade Sofia med Camilla Åstrand, som parallellt arbetade med PR på Gant. När Åstrand fick nytt jobb rekryterades i stället stylisten Lotta Carlsen. 

InStyle jämför Sofias Nobelklänning från 2017 med en blåsa värdig en Disney-prinsessa. Foto: STELLA PICTURES

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.