Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sofias hyllning till Rädda Barnens kamp

Den svenska kungafamiljen har många medlemmar att hålla reda på, här går vi igenom deras släktträd.
Prinsessan Sofia ville fira hundraåringen Rädda Barnen.Foto: KARIN WESSLéN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sofia hälsas välkommen av Helena Thybell, Rädda Barnens generalsekreterare, och Lise Bergh, Rädda Barnens ordförande.Foto: KARIN WESSLéN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Rädda Barnen fyller 100 år.

Då väljer prinsessan Sofia att stämma in i hyllningskören.

”Avslutar veckan med att fira organisationen Rädda Barnens 100 år långa kamp för barns rättigheter”, skriver Sofia på prinsparets Instagram.

https://www.instagram.com/p/B45grm0nu46/

I ett sekel har svenska Rädda Barnen, i dag med 67 000 medlemmar runtom i landet, slagits för att de små i samhället ska respekteras och att deras rättigheter ska tillgodoses.

På ett hotell i Solna norr om Stockholm pågår under dagarna tre det kalas som kungör att den svenska delen av organisationen nu nått den aktningsvärda åldern av 100 år. Den riktiga födelsedagen är dock på tisdag.

– Vi träffas en gång per år och vartannat år har vi en verksamhetskonferens, vilket vi har nu. Vi ses, får en massa inspiration och man nätverkar, säger Vendela Rundberg, pressekreterare på Rädda Barnen.

Bland de som var på plats på Quality Hotel Friends i Solna fanns bland annat Sveriges utrikesminister, Ann Linde, Helena Thybell, Rädda Barnens generalsekreterare och Lise Bergh, Rädda Barnens ordförande.

Under fredagskvällen åts en födelsedagsmiddag, och resten av helgen ägnas åt att olika seminarier. Bland annat ska Rädda Barnen samtala kring kriget i Jemen och situationen i Syrien, där många barn har farit och far väldigt illa.

– Det är blandat med både nationellt och internationellt fokus, säger Vendela Rundberg.

Sofia svarade för den kungliga glansen

Och inte ett evenemang av det här slaget utan kunglig glans. För den svarade prinsessan Sofia, som tillbringade tre timmar på fredagseftermiddagen i Solna.

Hon lyssnade på Ann Linde och också på ett panelsamtal om barn som upplever krig och de fasor som detta medför.

På kvällen lade Sofia sedan ut en bild på prinsparets gemensamma Instagramkonto med kommentaren:

”Avslutar veckan med att fira organisationen Rädda Barnens 100 år långa kamp för barns rättigheter”.

– Det är dock inte första gången som vi har någon från kungahuset på besök. Och det är väl för att uppmärksamma vårt goda arbete, och att vår organisation har betytt väldigt mycket för det svenska civilsamhället, konstaterar Vendela Rundberg.

Prinsparets stiftelse om deras senaste rapport om näthat

Sofia Ewerlöf, verksamhetschef Prins Carl Philip och Prinsessan Sofias stiftelse och PA Prabert från MySafety om sin senaste rapport om näthat.