Sofias framgång: Hyllas för sitt engagemang

Varning för sötchock – Prins Carl Philips hejarklack
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Prins William placerade sig också på Hello!:s Snäll-lista.
Foto: ALASTAIR GRANT/WPA POOL/SHUTTERSTOCK / ALASTAIR GRANT/WPA POOL/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Det gjorde även Malala
Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: VICTOR ERICSSON / KUNGL. HOVSTATERNA

Prinsessan Sofia prisas för sitt engagemang för andra. 

Det är det brittiska magasinet Hello! som placerar henne på ”Snäll-listan” 2021 – tillsammans med bland annat Nobelpristagaren Malala Yousafzai och brittiska prins William.

Förra veckan deltog prinsessan Sofia och prins Carl Philip på invigningen av initiativet ”Nej till näthat”, där Sofia bland annat öppningstalade och talade om sitt engagemang för ett bättre klimat på nätet.

– Det är sprunget från personlig erfarenhet, men det här har vuxit sig så stort. Vi har jobbat med den här frågan i fem, sex år och man har ju fått kunskap och tillsikt till sig under de här åren vilken dignitet de här problemen har.

– Nu har man ju själv barn, även där är det en otroligt viktig fråga, och man ser det från ett helt nytt perspektiv än vad man kanske gjorde från början, sa hon då.

Nu har hon prisats av det brittiska magasinet Hello! – för sitt engagemang för andra.

Hello! placerar Sofia på 2021 års ”Snäll-lista”, som bland annat innehåller prins William och Nobelpristagaren och frihets- och utbildningsaktivisten Malala Yousafzai.

I beskrivningen av Sofia skriver de att hon redan 2010 engagerade sig med vännen Frida Vesterberg och startade Project playground i syfte att verka för ökad trygghet för barn.

De nämner också prinsparets stiftelse som arbetar med att skapa en tryggare miljö för barn och unga på nätet, och för barn med dyslexi.

Hello! går i mål med att lyfta fram prinsessans insats under pandemin där hon snabbutbildade sig för att kunna hjälpa till och arbeta på Sophiahemmet i Stockholm.

Kungens stabschef vinner en miljon på Bingolotto

Kungens stabschef vinner en miljon på Bingolotto

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.