Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sofias fina kärleksgest till Carl Philip – visar beslutet

Prinsen: ”Har också blivit utsatt”.
Prinsparets gulliga bild från fars dag.
Sofia hyllar Carl Philip som pappaFoto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Prinsessan Sofia hyllar prins Carl Philip med en kärleksfull Instagram-bild av honom och lillprinsarna Alexander och Gabriel på fars dag.

Sönerna syns bakifrån när prinsen engagerat visar dem fritt flygande fjärilar och hoppande grodor i Fjärilshuset.

Att lillprinsarna syns på bilden tyder på att Carl Philip och Sofia vill dela med sig glimtar från sönernas uppväxt – trots att de inte har kvar H.K.H-titlarna.

Prins Carl Philip, 40, blev rejält firad av familjen på fars dag. På prinsparets Instagram-konto delar de med sig av sin mysiga dag med sönerna, prins Alexander, 3, och prins Gabriel, 2.

Bilden är tagen på Fjärilshuset i Stockholm. Carl Philip sitter på huk med sönerna intill sig, som endast syns bakifrån. Tillsammans studerar de något intressant, på Fjärilshuset finns mycket att titta på – både fjärilar, grodor och fiskar. Luftfuktigheten är hög, för att efterlikna den tropiska miljö där djuren trivs bäst.

De söta lillprinsarna visar sina lockiga nackar, och Carl Philip är avslappnat klädd i jeans och grå, ribbstickad tröja.

https://www.instagram.com/p/B4ssoj1H28L/

Fjärilshuset ligger bara ett stenkast från Haga slott, där kronprinsessan Victoria, 42, och hennes familj bor. Victoria och Daniel, 46, är nyligen hemkomna från sin resa till Bosnien och Hercegovina, och det är inte otänkbart att prinsparet passade på att hälsa på när de hade vägarna förbi.

Även förra året la prinsessan Sofia, 34, upp en Instagram-bild på prins Carl Philip på fars dag, och grattade maken med ett hjärta.

Alexander och Gabriel fortsätter synas

I oktober beslutade kung Carl Gustaf att ta bort Alexanders och Gabriels H.K.H-titlar. Även fast de har kvar sina prinstitlar så kommer de att betraktas mer som privatpersoner. 

Många har undrat om det innebär att vi kommer få se mindre av småprinsarna – men den nya bilden tyder på Carl Philip och Sofia fortsatt kommer ge små glimtar och inblickar från deras uppväxt.

Prinsparet berättade nyligen för Expressen att de är medvetna om att det kommer finns ett intresse för sönerna. Redan nu har de börjat förbereda barnen för det offentliga livet – och prata med dem om sin hjärtefråga: en schysstare vardag både på och utanför internet.

– Det är nog främst empati, medmänsklighet, normvidgande perspektiv som man kan lära ut. Våra barn är ju bara tre och två år, säger prinsessan Sofia och fortsätter:

– Redan nu pratar vi med barnen, det kan man inte börja tillräckligt tidigt med. Att det är okej att vara den man är. Att man absolut måste visa empati och medmänsklighet för alla människor, oavsett om det är i vanliga världen eller på mobilen.

Carl Philip och Sofia är eniga om hur de vill att sönernas framtid ska se ut.Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Tillbakablick: Se bilderna från parets bröllop

Efter månader av förberedelser var det den 13 juni dags för bröllop.