Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sofias besked förvirrar – går med prins Daniel

Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Snart vankas det festligheter i kungafamiljen – när våra sportstjärnor hyllas på Idrottsgalan.

Vanligtvis går prins Carl Philip och prinsessan Sofia, men i år får de oväntat sällskap av ingen mindre än prins Daniel.

Idrottsgalan har blivit något av en tradition i kungafamiljen. Sedan 2010 har prins Carl Philip gått på galan i stort sett varje år och medverkat när våra svenska sportstjärnor hyllas vid en festklädd galamiddag.

Prinsessan Sofia har också, sedan hon blev en del av kungafamiljen, närvarat.

Men förra året lämnade prinsparet återbud och gick inte på galan. Orsaken var att de befann sig på en privat resa till Sydafrika – en plats som ligger de båda mycket varmt om hjärtat.

I stället ersattes paret av prins Daniel som då delade ut priset "Årets peppare", ett pris som hans och kronprinsessan Victorias organisation Generation Pep ligger bakom.

 

LÄS ÄVEN: Därför kommer inte Sofia till lunchen med kungen

 

Prinsessan Sofia.Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSON

Arrangörerna hoppades på prins Carl Philip

Arrangörerna bakom Idrottsgalan var glada över att få dit Daniel, men uttryckte också ett mått av besvikelse:

– Vi hoppas på nästa år i stället, att prins Carl Philip och hela familjen kan komma då, sa Linda Hirschfeld, pressansvarig för galan, förra året.

Och nu har deras förväntningar infriats med råge. Inte nog med att prinsparet kommer – Carl Philip och Sofia tar också med sig prins Daniel till galan som sker på måndag.

Kronprinsessan Victoria är upptagen med andra åtaganden.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kronprinsessan kommer inte på Idrottsgalan

Ett besked som var mycket oväntat. Vanligtvis brukar den kungliga etiketten vara relativt strikt kring att paren håller ihop. Att gå i en trio är inte särskilt vanligt när det är så festliga tillställningar som en galamiddag.

I det här fallet är dock kronprinsessan Victoria upptagen med andra åtaganden. Hon är på säkerhetskonferensen Folk och försvar i Sälen.

 

LÄS ÄVEN: Victorias kvällsbesök på skolor – letar åt Estelle 

 

Men Daniel fick uppenbarligen mersmak efter förra årets medverkan och har valt att närvara i år igen.

Också denna gång kommer Daniel att dela ut "Årets peppare". Priset går till Årets en person, organisation eller ett initiativ som på ett inkluderande och tillgängligt sätt lyckats få barn och unga i Sverige att röra på sig.

Men även om en kunglig trio är trevligt förvirrar beskedet. Se Expressen TV:s "Kungafamiljen" i spelaren ovan där beslutet diskuteras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.