Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har köpt ny vagn. Foto: Mia SöderströmPrins Carl Philip och prinsessan Sofia har köpt ny vagn. Foto: Mia Söderström
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har köpt ny vagn. Foto: Mia Söderström
Prins Gabriel har tillkommit till familjen. Han föddes den 31 augusti. Foto: KUNGAHUSET.SE / KUNGAHUSET.SEPrins Gabriel har tillkommit till familjen. Han föddes den 31 augusti. Foto: KUNGAHUSET.SE / KUNGAHUSET.SE
Prins Gabriel har tillkommit till familjen. Han föddes den 31 augusti. Foto: KUNGAHUSET.SE / KUNGAHUSET.SE
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip följer nu i prinsessan Madeleines fotspår. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅNPrinsessan Sofia och prins Carl Philip följer nu i prinsessan Madeleines fotspår. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip följer nu i prinsessan Madeleines fotspår. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sofia väljer Madeleines favorit framför Victorias

Publicerad

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har köpt en ny barnvagn.

De bryter nu ut den svenska trenden som kronprinsessparet startade – och väljer Madeleines och Chris favoritmärke, holländska Bugaboo, i stället.

– Det är en perfekt syskonvagn, säger Anna Lavfors, barnvagnsexpert som grundat ombarnvagnar.com

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har införskaffat en ny barnvagn.

Sedan tidigare har de haft två barnvagnar – båda från svenska märket Emmaljunga. Då hade de inspirerats av kronprinsessan Victoria och prins Daniel som har valde svenska Brio till prinsessan Estelle när hon föddes.

Men nu har Carl Philip och Sofia bytt barnvagn. Prins Alexander har ju fått ett syskon – prins Gabriel – och en större vagn behövs.

I helgen sågs de på en söndagspromenad och Anna Lavfors, barnvagnsexpert och grundare av ombarnvagnar.com, fick en skymt av prinsparets barnvagn.

– De körde en "Bugaboo Donkey Duo". Det är en väldigt populär vagn i Sverige, en perfekt syskonvagn. De har gjort ett bra val, säger hon.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia med sin nya vagn på Försvarsdagen i Stockholm.Foto: Mia Söderström

Vagnen är svart i sitt grundutförande, med sufflett och topset i grå färg.

"En bra och funktionell vagn"

Bugaboo är ett holländskt prestigemärke. Denna modell har plats för två och enligt Anna Lavfors är det även denna modell som prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har valt till sina barn – prinsessan Leonore och prins Nicolas.

– Att de skulle välja den här vagnen var något av en lågoddsare, särskilt eftersom prinsessan Madeleine också har den. De har säkert kunnat provköra den i familjen.

Hur skulle du bedöma den här vagnen?

– Det är en bra och funktionell vagn. Den är ganska unik på det sättet att den går att dela, så den går att göra om från en duovagn till en singelvagn. Det är smidigt om man till exempel lämnar ett barn på förskolan och promenerar vidare med sitt andra barn.

Carl Philip ute med Alexander i en Emmaljunga NXT90. Bilden togs sommaren 2016 i Båstad.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Tidigare hade Carl Philip och Sofia en Emmaljunga Viking och senare införskaffade de en Emmaljunga NXT90.

De höll då i den trend som Victoria och Daniel startade med att välja svensk barnvagn.

Säljs för omkring 15 000 kronor

Den modell av barnvagn som Carl Philip och Sofia har valt.Foto: Bugaboo

Men nu har de gått över till holländska Bugaboo. Det var den första vagn som Madeleine och Chris införskaffade åt äldsta dottern Leonore. Det är även ett märke som brittiska kungafamiljen har valt. Kate Middleton införskaffade en åt prins George.

Bugaboo-modellen som Carl Philip och Sofia har skaffat säljs för runt 15 000 kronor, beroende på tillval.

– Det är inte ett pris som sticker ut åt något håll. Det är ett bra pris för en syskonvagn, även om det så klart finns många som går att hitta billigare. Men den är väldigt vanlig och en populär barnvagn i Sverige, som många har.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.