Det var strålande glada sjuksystrar som klev upp på scenen i Blå hallen. Foto: Robert Eklund / STELLA PICTURESDet var strålande glada sjuksystrar som klev upp på scenen i Blå hallen. Foto: Robert Eklund / STELLA PICTURES
Det var strålande glada sjuksystrar som klev upp på scenen i Blå hallen. Foto: Robert Eklund / STELLA PICTURES
Prinsessan bar en ljusrosa sommarklänning från franska designern Paul Ka. Foto: Robert Eklund / STELLA PICTURESPrinsessan bar en ljusrosa sommarklänning från franska designern Paul Ka. Foto: Robert Eklund / STELLA PICTURES
Prinsessan bar en ljusrosa sommarklänning från franska designern Paul Ka. Foto: Robert Eklund / STELLA PICTURES

Sofia valde franskt på diplomutdelning

Publicerad

Här diplomerar prinsessan Sofia nybakade sjuksystrar.

Sophiahemmets hedersordförande var på plats i Blå hallen för att vara med när avgångseleverna tog examen.

Det var strålande glada sjuksystrar som klev upp på scenen i Blå hallen på tisdagseftermiddagen för att motta sitt diplom från prinsessan Sofia, hedersordförande för Sophiahemmet, i samband med examen från Sophiahemmets högskoleutbildning.

Prinsessan bar en ljusrosa sommarklänning från franska designern Paul Ka, ett märke som även Victoria och Madeleine favoriserar. Den här klänningen har hon burit vid ett tidigare tillfälle, i samband med det indiska statsbesöket i Stockholm i maj förra året.

Här diplomerar prinsessan Sofia nybakade sjuksystrar.Foto: Robert Eklund / STELLA PICTURES

LO-toppen Ingela Edlund gratulerade

De beige pumpsen är från svenska skomärket Stiina.J - och än en gång väljer prinsessan alltså att lyfta fram svenska designer.

När prinsessan besökte Stenhamra slott på måndagen tillsammans med sin familj hade hon på sig en vit topp i hålad bomull från de välkända systrarna Hannah Widells och Amanda Schulmans nya klädmärke Daisy Grace.

 

LÄS MER: Här klär sig Sofia i det svenska kändismärket

 

En av dem som var på plats i Blå hallen var fackförbundet LO:s vice sekreterare Ingela Edlund som passade på att gratulera sin släkting som tog examen.

"Broschutdelning med systerdotter i Blå hallen. Sjuksköterska minsann. Grattis!" skriver Ingela Edlund på Facebook.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.