Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsparets kärlekskarusell: ”Vi valde aldrig den svåra vägen”

Så här är det svenska kungahuset uppbyggt. I oktober beslutade kungen att utesluta Madeleines och Carl Philips barn från kungahuset.
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip på en representationsmiddag på slottet den 13 oktober i år. Kvällen till ära valde Sofia tiaran som hon bar på sitt och Carl Philips bröllop. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

I år kan Carl Philip och Sofia fira 10 år som par och fyra år som gifta! 

I backspegeln syns ett decennium av kärlekslycka – men också tuffa perioder. 

Innan bröllopsklockorna klämtade fanns slitningar som utmanade relationen på allvar. 

”Sofia, vi valde aldrig den svåra vägen, den valde oss”, sa Carl Philip i bröllopstalet till sin Sofia. 

I dag är Prins Carl Philip, 40, och prinsessan Sofia, 34, lyckligt gifta och är föräldrar till pojkarna prins Alexander, 3 och prins Gabriel, 2. 

Prinsparet visar då och då upp små glimtar ur familjelivet på sitt gemensamma Instagramkonto.

Vi har också fått se hela familjen på skogsutflykt och i härliga sommarkläder på en blomstrande äng. 

Även om småbarnsåren kan ha sina utmaningar är just utmaningar inget nytt för prinsparet. Faktum är att inledningen på Carl Philip och Sofias tioåriga relation kantades av motgångar. 

I månader tvingades de smussla med förälskelsen. Modellen, yogaläraren och före detta dokusåpadeltagaren Sofia slog sedan ner som en bomb med sin otypiska bakgrund i kungafamiljen. Det var det inte alla som tog med ro – på nätet kunde tongångarna bli råa.

Prinsparet tog sig ur den svåra perioden – när Sofia fick utstå mycket hat och hot på nätet. I dag driver de en kampanj mot näthat. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Hyllar varandra

När Expressen träffade prins Carl Philip och prinsessan Sofia för att ställa frågor om deras kampanj mot näthat, så ger paret ett samstämt och enat intryck.

De håller sig nära intill varandra, har tät ögonkontakt och fyller i varandras meningar.

– Det är din hjärtefråga, fast vi gör ju allting tillsammans, säger Carl Philip.

Enligt prinsessan ärrar näthatet själen än i dag, hatstormen i början när hon var Carl Philips nya flickvän knockade henne.

– Men jag hade en stor stöttepelare vid min sida, som fick mig att känna väldigt mycket kärlek, säger Sofia och syftar på maken.

https://www.instagram.com/p/BzYB36vi-QW/?utm_source=ig_web_copy_link

Slitningarna i relationen 

Men motgångarna fick dem att växa sig starkare som par. Efter fyra år ihop gick de ut med sin förlovning i juni 2014. Samma vinter kommenterade Sofia hur hon ser på sitt tidigare liv i ”Året med kungafamiljen”.

– Det har skrivits om det i många år. Vilket jag tycker är ganska tråkigt. För mig är det tio år sedan. Jag har gått vidare i livet. Jag ångrar ingenting, det har byggt mig som person, sa hon i SVT-programmet och fortsatte:

– Jag skulle inte gjort de valen i dag om jag fått förfrågan. Men jag är redo att blicka framåt.

13 juni 2015 gifte sig Carl Philip och Sofia, och i sitt personliga bröllopstal berättade prinsen om slitningarna i relationen. 

”Sofia, vi valde aldrig den svåra vägen, den valde oss. Varje gång vi försökte välja bort den så förde kärleken oss samman igen. Varje gång vi försökte vara ifrån varandra så blev mitt hjärta tomt”, sa han.

Carl Philip och Sofia sa ja till varandra den 13 juni 2015. Foto: SVEN LINDWALL
Förlovningen mellan Sofia och Carl Philip tillkännagavs den 27 juni 2014. Det var ett lyckligt par som poserade för kamerorna. Foto: SVEN LINDWALL / SVEN LINDWALL LINDWALL SVEN EXPRESSEN

Bar bröllopstiaran 

När det var dags för Sofias bröllopstal, så kuppade hon genom att låta Molly Sandén framföra en låt, som hon skrivit texten till själv.

Vi har trotsat alla stormar, seglat ut på öppet hav. Och nu efter regnet står vi starka kvar. Du gör livet till en saga, låt oss skriva nästa blad”, löd texten.

Madeleines och Carl Philips barn uteslöts i oktober ur kungahuset:

Expressen rapporterade i oktober om kungens beslut att utesluta Madeleines och Carl Philips barn från kungahuset.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.