Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sofias familjeresa till värmen med barnen

I söndags besökte de hästpolotävlingen Joe Barry Memorial Cup på International Polo Club i Wellington strax norr om Miami. Foto: MIKE JACHLES / SPLASH NEWS/IBL
Sofia och Carl Philip var där tillsammans med kungen och drottningen som också varit i Florida efter nyår. Foto: MIKE JACHLES / SPLASH NEWS/IBL
Den starka Florida-solen fick dock drottningen att ta det säkra före det osäkra och hon valde därför att fästa ett plåster under höger öga, där hon i höstas genomförde ett mindre kirurgiskt ingrepp. Foto: MIKE JACHLES / SPLASH NEWS/IBL
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har inte några uppdrag inbokade förrän 30 januari. Foto: MIKE JACHLES / SPLASH NEWS/IBL

Det blev en riktig familjesemester i solen.

När prins Carl Philip och prinsessan Sofia besökte Florida var även småprinsarna Alexander och Gabriel med på resan.

– Hela familjen har varit där, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Det har varit några härliga dagar i sol och värme för prins Carl Philip, prinsessan Sofia och deras två barn prins Alexander, 2, och lillebror prins Gabriel, 1.

Hela familjen åkte till Florida i USA efter nyår och har passat på att vara långlediga i den 25-gradiga värmen.

– När de var i USA så har hela familjen varit där, säger Margareta Thorgren.

Drottning Silvia och prinsessan Sofia. Foto: MIKE JACHLES / SPLASH NEWS/IBL

Hovet om drottningens mystiska plåster

Ledigt klädda - prinsessan Sofia i en ärmlös vit sommarklänning och vita sneakers, prins Carl Philip i kortärmad ljusblå pikétröja, khakigröna shorts och joggingskor – har prinsparet strosat runt tillsammans med vänner bland affärer och kaféer i populära Miami Beach.

I söndags besökte de även hästpolotävlingen Joe Barry Memorial Cup på International Polo Club i Wellington strax norr om Miami. Sofia och Carl Philip var där tillsammans med kungen och drottningen som också varit i Florida efter nyår.

Den starka Florida-solen fick dock drottningen att ta det säkra före det osäkra och hon valde därför att fästa ett plåster under höger öga, där hon i höstas genomförde ett mindre kirurgiskt ingrepp.

– Det plåstret har fungerat som solskydd. Drottningen gjorde ju ett ingrepp i november och det är inget mer än att det är ett solskydd, säger Margareta Thorgren.

Prinsfamiljen i somras. Foto: Anna-Lena Ahlström / Kungliga Hovet

Prinsparet fortsatt lediga

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill återvände till sitt hem i Florida i början av januari efter att ha firat jul och nyår i Sverige. Men hovet vill inte uppge om kungen, drottningen, prins Carl Philip och prinsessan Sofia besökt dem i deras nya hem.

– Vad familjen har gjort och hur de har träffats under privata sammanhang är inget vi kommenterar. Sen så har prinsessan Madeleine varit i Sverige över jul och nyår och det innebär också att de är precis hemkomna och tillbaka i Florida, säger Margareta Thorgren.

Kungen och drottningen kom tillbaka till Sverige i början av den här veckan och har officiella uppdrag redan under torsdagskvällen då de tar emot Sofi Lerström, teaterchef för Drottningholms slottsteater, på Drottningholms slott.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har däremot inte några uppdrag inbokade förrän 30 januari.