Prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / TT NYHETSBYRÅNPrins Carl Philip och prinsessan Sofia. Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / TT NYHETSBYRÅN
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / TT NYHETSBYRÅN
Bilden som Mattias Klum lagt upp i sociala medier. Den har gillats över 12 000 gånger på Instagram. Foto: InstagramBilden som Mattias Klum lagt upp i sociala medier. Den har gillats över 12 000 gånger på Instagram. Foto: Instagram
Bilden som Mattias Klum lagt upp i sociala medier. Den har gillats över 12 000 gånger på Instagram. Foto: Instagram
Mattias Klum var även på Carl Philip och Sofias bröllop 2015. Här med dåvarande hustrun Monika. Foto: / SVEN LINDWALL EXPMattias Klum var även på Carl Philip och Sofias bröllop 2015. Här med dåvarande hustrun Monika. Foto: / SVEN LINDWALL EXP
Mattias Klum var även på Carl Philip och Sofias bröllop 2015. Här med dåvarande hustrun Monika. Foto: / SVEN LINDWALL EXP
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia gifte sig 13 juni 2015. Foto: SVEN LINDWALLPrins Carl Philip och prinsessan Sofia gifte sig 13 juni 2015. Foto: SVEN LINDWALL
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia gifte sig 13 juni 2015. Foto: SVEN LINDWALL

Sofia och Carl Philip på bröllop i Spanien

Publicerad

Välkände naturfotografen Mattias Klum, 49, och hans Iris Alexandrov, 36, har gift sig i Spanien, skriver Klum på Instagram.

Bland gratulanterna fanns prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Carl Philip och Sofia är i Spanien på semester med sina två barn.

Fotografen och filmaren Mattias Klum skilde sig 2016. Förra sommaren förlovade han sig med nya kärleken, bildkonstnären Iris Alexandrov.

Nu skriver Klum att de gift sig. Bröllopet hölls i Spanien i den vackra Lecrindalen söder om Granada i regionen Andalusien.

https://www.instagram.com/p/BbDkd6NFBQ6/?hl=en&taken-by=mattiasklumofficial

"Jag har just gift mig!

På sitt Instagramkonto skriver Klum:

"Har just gift mig med den otroligt vackra Iris Alexandrov, mitt livs kärlek. En fantastisk dag i Lecrin-dalen, Spanien! En dag att fira vår kärlek till varandra och vår fina familj och vackra planet!"

Bland gratulanterna på plats fanns prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Prins Carl Philip och Mattias Klum är vänner sedan länge. Här på en filmpremiär tillsammans.Foto: SUVAD MRKONJIC / EXPRESSEN SUVAD MRKONJIC

Prinsen och Mattias Klum är vänner sedan länge. De träffades i samband med en resa 1996 i Borneos regnskogar. Klum blev något av en förebild för den unge prinsen. De delade intresset för natur, djur och bilder.

Prinsparet på solkusten med barn

Prinsparet befinner sig på den spanska solkusten på en privat resa. Där mötte de bland annat Mikael Jönsson, kyrkoherde vid svensk kyrkan i Costa del Sol. Han la sedan upp en bild från mötet på Facebook.

– Det var som av en händelse att jag träffade dem, men jag är glad att jag fick sagt att jag är stolt över att de är vår kungafamilj, berättade Mikael Jönsson.

– Jag har följt prinsen och prinsessan och prinsens föräldrar i deras åtaganden och de har alltid visat intresse och stöttat vår verksamhet.

Hovet bekräftar att prinsparet med barn är i Spanien på en privat resa.

– Jag kan säga att de är i Spanien, men då det är en privatresa så kommenterar inte hovet den, uppger presstjänsten.

 

Prinsparet mötte svenske kyrkoherden i Costa del sol, Mikael Jönsson, innan det bar av till vännen Mattias Klums bröllop.Foto: / SVENSKA KYRKAN
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.