Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sofia missar festen – för sin väns skull

Prinsessan Sofia väljer att åka hem till Älvdalen.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Prins Carl Philip kommer dock att vara med under prisutdelningen.
Foto: OLLE SPORRONG

Prinsessan Sofia väljer att åka till hembygden Älvdalen för att fira sin guddotter Tiara.

Det gör att hon missar utdelningen av Polarpriset 2017.

– Både Chris O’Neill och prinsessan Sofia har andra åtaganden, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Prins Carl Philip och prinsessan Madeleine får klara sig utan sina respektive när Polarpriset 2017 delas ut i Stockholm under torsdagen. Både prinsessan Sofia och Chris O’Neill har tackat nej till att närvara under prisutdelningen.

– Både Chris O’Neill och prinsessan Sofia har andra åtaganden, berättade Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, tidigare under veckan.

Sofia har privat åtagande

Expressen erfar att Sofia har ett privat åtagande i form av en skolavslutning hemma i hembygden Älvdalen. Och det är inte vem som helst som slutar skolan – det är guddottern Tiara Larsson. Tiara är dotter till Sofias barndomsvän, Cajsa Larsson, och var brudnäbb på prinsparets bröllop

Sofia tar sitt uppdrag som gudförälder på stort allvar och det var en självklarhet för henne att resa hem till Älvdalen för att vara med vid guddotterns skolavslutning. Cajsa Larsson är också fadder till Sofias och Carl Philips son, prins Alexander, 1.

Hovet: "Prinsessan Madeleine är i Sverige"

Utöver prinsessan Sofias och Chris O’Neills bortavaro är hela kungafamiljen samlad på Konserthuset för prisutdelningen.

– Ja, prinsessan Madeleine är i Sverige för att närvara vid prisutdelningen och den efterföljande banketten, säger Margareta Thorgren vid hovet.

På torsdagen fyllde Madeleines son Nicolas två år. Dagen till ära publicerade mamma Madeleine en grattishälsning till sin son. 

"Vi kunde inte ha önskat oss en snällare pojke med ett större hjärta", skriver prinsessan på Facebook, tillsammans med flera nytagna bilder av sonen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.