Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sofia gick på konsert med E-Type och åt alkoglass

Prinsessan Sofia kom till Zinkensdamms idrottsplats i Stockholm på lördagen tillsammans med sina systrar Sara Hellqvist (t.h. hållandes en gul glass) och Lina Frejd (t.h. närmast Sofia). Foto: JOHAN JEPPSSON / IBL BILDBYRÅ
Prinsessan Sofia. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Prinsessan Sofia smaskar alkoglass och lyssnar till 90-talsmusik.

Tillsammans med sina två systrar går hon på festival i Stockholm och lyssnar till artister som Markoolio och Dr Alban.

Musikfestivalen "Vi som älskar 90-talet" fortsätter sin succéturné genom landet, nu med kunglig glans.

Prinsessan Sofia kom till Zinkensdamms idrottsplats i Stockholm på lördagen tillsammans med sina systrar Sara Hellqvist och Lina Frejd. De såg ut att uppskatta både den läskande alkoglassen och den långa raden 90-talsartister.

Programmet startade med E-Type och fortsatte med solister och band som C+C Factory, Da Buzz, Dr Alban, Leila K, Haddaway, Markoolio, Rednex, Scooter och flera andra.

Privat nöje

Hovet understryker att prinsessan Sofia var där helt privat.

– Vi har ingen kommentar till vad prinsessan gör privat i helgen, säger kungahusets informationschef Margareta Thorgren.

Snart är Sofia och Carl Philip med och startar en egen festival – med artister som Darin, Loreen och Mikael Wiehe. Det blir en kärleksfestival på Gärdet i Stockholm den 11–12 augusti.

Arrangören Let's Make Love Great Again drar i gång projektet tillsammans med samarbetspartnern Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias Stiftelse. Förutom artister blir det också föredrag och konstutställningar.

 

LÄS MER: Här är prinsessan Sofias oglamorösa strandväska  

 

Snart är Sofia och Carl Philip med och startar en egen festival. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

I kärlekens tecken

– Festivalen är en festival för alla i kärlekens tecken, sade stiftelsens projektledare Essi Alho tidigare och underströk att festivalen tar upp Sofias hjärtefrågor.

– Hat och mobbning på nätet är prinsessans Sofias ben kan man säga, eftersom hon har egna erfarenheter. Kärleksfestivalen, vars syfte är att lyfta samtal och kärlek empati och respekt mellan människor, passar väldigt väl med det vi arbetar för, sade hon.

Prinsfamiljen semestrade tidigare tillsammans med kungaparet i Sainte-Maxime på Franska rivieran. De firade midsommar i Villa Mirage, strandhuset som kung Carl Gustaf ärvt efter sin farbror, prins Bertil.

Prinsessan Sofias nästa officiella programpunkt är firandet av Victoriadagen i Borgholm nu på lördag.

 

LÄS MER: Prinsparets familjeglädje på Franska rivieran 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!