Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sofia fick gå på konsert utan prins Carl Philip

Prinsessan Sofia fick sällskap av sina två systrar Lina Frejd och Sara Hellqvist.Foto: (C) Pelle T Nilsson / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
<p>Prinsessan Sofia och prins Carl Philip vid Svenska Akademiens högtidssammankomst i Börshuset i Stockholm på tisdagen. På onsdagen fick Sofia gå på julkonsert utan sin prins.<br></p>Foto: Henrik Montgomery/TT

Carl Philip ställde in julkonserten med Sofia i sista stund.

Anledningen: Prins Alexander är sjuk.

– Han drog vab-lotten i dag, säger prinsessan Sofia.

På onsdagskvällen skulle prins Carl Philip och prinsessan Sofia fira in julen genom en julkonsert i Storkyrkan.

Men kort innan den började meddelade hovet att prinsen ställt in sin medverkan.

Prins Alexander är nämligen sjuk och har drabbats av feber.

– Det är på grund av att han är hemma med sjukt barn som han inte är här, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

I stället fick Sofia sällskap av sina två systrar – Lina Frejd och Sara Hellqvist.

De anlände bakvägen en kort stund innan konserten drog i gång. Prinsessan Sofia kom till Storkyrkan i en av säkerhetsbilarna.

Sofia: "Carl Philip drog vab-lotten"

Konserten, som kommit att bli en tradition för prinsparet, arrangeras av Fredrik Benedict. Han framträdde på prins Alexanders dop och är en av prinsparets absoluta favoritartister.

Prinsessan Sofia tillsammans med sina två systrar Lina Frejd och Sara Hellqvist.Foto: Henrik Montgomery/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Hur är julstämningen efter den här konserten?

– Just nu är den på topp måste jag säga. Det är världsklass med de här fantastiska musikerna och artisterna. Man går hem med en underbar julkänsla, säger prinsessan Sofia.

Hon berättar också att prins Carl Philip gärna hade velat vara med – men att vård av Alexander kom före.

– Det är helt okej med Alexander. Carl Philip hade gärna velat vara här, men han drog vab-lotten i dag, säger Sofia.

Det blev dessutom ett kärt återseende – och ett minne från bröllopet – när Molly Sandén framträdde under konserten. Få som såg bröllopet mellan Carl Philip och Sofia har nog glömt när Molly Sandén sjöng en text till prins Carl Philip från prinsessan Sofia.

"Jag hade aldrig vågat drömma om en kärlek som den här. Någon som älskar mig precis som den jag är. Som om hjärtat håller andan. Som om tiden stannar till. När du ser på mig så vet jag vad jag vill", sjöng Sandén bland annat.

Samlar in pengar till välgörenhetsorganisation

Övriga artister under konserten är bland annat Linda Lampenius och Gladys del Pilar.

Efteråt samlades pengar in i en kollekt som går oavkortat till Project Playground, den välgörenhetsorganisation som Sofia grundat och som hon i dag är hedersordförande för.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.