Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Snabbmatskedjans dubbla kycklingskämt om prinsen

Prins William lanserar en klimatsatsning
Prins William.Foto: SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN
Kentucky Fried Chicken.Foto: ELISE AMENDOLA / AP

Prins William fångades på bild när han lystet tittade in i fönstret på en Kentucky Fried Chicken-restaurang.

Det fick snabbmatskedjan att twittra dubbla kycklingskämt om prinsen kopplade till en klassisk Disney-film, rapporterar Royal Central.

Prinsen närvarade tidigare i veckan vid ett evenemang i London där han och hustrun Kate träffade några av finalisterna i fotoprojektet Hold Still. Projektet går ut på att dokumentera livet i Storbritannien under corona-nedstängningen.

På väg till evenemanget fotograferades prinsen när han stannade och tittade i fönstret på en KFC-restaurang. Snabbmatskedjan twittrade snabbt ut följande inlägg intill bilden på prinsen:

”William viskade tyst för sig själv, ’I just can't wait to be wing’ (jag kan helt enkelt inte vänta på att bli vinge)”.

Det är en ordvits baserad dels på sången ”I Just Can’t Wait to be King” från Disney-filmen ”Lejonkungen” från 1994, dels på att kycklingvingar är en av Kentucky Fried Chickens bästsäljare. 

https://twitter.com/KFC_UKI/status/1318547339573940225

Prins Williams favoriträtt är ugnsstekt kyckling

Kentucky Fried Chicken kom senare med ett uppföljningsskämt baserad på kycklinglår:

”Jag är lite ledsen över att jag inte kallade honom His Royal Thighness (hans kungliga lår-het) i förra tweeten om jag ska vara helt ärlig.”

https://twitter.com/KFC_UKI/status/1318551066594713600

Prins William är mycket förtjust i att äta kyckling och har tidigare sagt att ugnsstekt kyckling är den maträtt han tycker bäst om att laga själv.

Här är brittiska kungahuset

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.