Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sms mellan Meghan och pappan visar splittringen

Prinsessans familj går ut i media – utan kungahusets tillåtelse
Hertiginnan Meghan har en komplicerad relation till sin pappa.
Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA
Thomas Markle har tidigare sagt att han är redo att vittna mot sin dotter.
Foto: SPLASH NEWS/ABACA / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Konflikten mellan Meghan och hennes pappa eskalerar.

Hertiginnan av Sussex menar nu att hennes pappa har ljugit och att hon var ovetandes om att nära vänner till henne valde att berätta för medierna om den komplicerade relationen till fadern, skriver Daily Mail.

Hertiginnan Meghan har en komplicerad relation till sin pappa Thomas Markle.

I rättsliga handlingar framgår nu sms-konversationer från prins Harry och Meghan till Thomas Markle. Handlingarna har framkommit i samband med rättegången mellan Associated Newspapers och Meghan efter att hertiginnan stämde dem i fjol. Stämningen kom efter att Daily Mail publicerat ett brev som Meghan skrivit till sin pappa.

I sms:en frågar prinsen och Meghan varför pappan valt att inte delta vid bröllopet mellan dem, men fortsatte att erbjuda honom hjälp och uppmanade honom att inte prata mer med pressen, skriver Daily Mail.

”Om du älskar Meg och vill göra saker rätt igen, snälla ring mig, det finns två andra alternativ vilka innebär att du inte behöver prata med medierna som orsakade den här situationen från början”, står det i ett av sms:en.

”Så snälla ring mig, så jag kan förklara. Meg och jag är inte arga. Vi behöver bara prata med dig. Tack”, fortsätter konversationen.

Dagen efter sms:en berättade Thomas Markle för sajten TMZ att han hade fått en hjärtattack. Hertiginnan ska då ha sms:at sin pappa och frågat hur han mådde och erbjudit skydd. Men sms:en fick aldrig något svar, skriver Daily Mail.

Kan tänka sig vittna mot dottern

I handlingarna framgår även att Meghan anser att hennes pappa har ljugit och inte svarat ärligt på frågan om han anlitat paparazzifotografer.

Vidare menar hertiginnan att hon var ovetande om att fem av hennes nära vänner valde att prata med People magazine om hennes och faderns komplicerade relation i februari 2019.

På fredag inleds förhören i fallet. Sedan tidigare har Thomas Markle sagt att han är redo att vittna mot sin dotter i rätten.

I en dokumentär gjord av Channel 5 berättade Thomas Markle tidigare i år att han lovar att avslöja det han menar är lögner om honom och har varnat för att ”allt kommer komma fram”.

– Jag är trött på lögnerna om mig och att jag inte blir försvarad, säger han i dokumentären enligt Daily Mail.

Familjens ilska mot Meghan avslöjas i ny dokumentär

I en ny dokumentär får vi bland annat veta varför Meghans mamma Doria var den enda släktingen som var närvarande vid bröllopet med prins Harry.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.