Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SL flaggade för Victoria – en månad för tidigt

Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
Foto: ANNA HÃ¥LLAMS / EXPRESSEN / ANNA HÅLLAMS / EXPRESSEN

Stockholms bussar brukar flagga för att fira vår tronföljares namnsdag.

Men på tisdagen var man lite väl tidigt ute. Kronprinsessans Victorias namnsdag är inte förrän om en månad.

– Vi har uppmärksammat detta genom våra mediekanaler och tyckte det var lite roligt, säger Margareta Thorgren, informationschef vid kungahuset.

På ett antal av de blå bussarna i Stockholms innerstad hade man hissat blågula flaggor på tisdagsmorgonen. Det är en tradition på SL att uppmärksamma kronprinsessans namnsdag.

Men den här gången var någon lite väl ivrig i ett av bussgaragen.

Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURESEn resenär uppmärksammade misstaget

– Man har varit lite tidigt ute och blandat ihop månaderna. Det är förstås den 12 mars och inte 12 februari som kronprinsessan har namnsdag, uppger Aleksander Krajisnik vid Stockholms lokaltrafik.

Det dröjde dock inte länge innan en SL-resenär med koll på kungligheterna slog larm om den felaktiga flaggningen. Då var det bara att hala flaggorna på bussarna igen.

Så här välflaggade var SL:s inhyrda bussar vid prinsessan Madeleines bröllop. Foto: ANNA HÃ¥LLAMS / EXPRESSEN / ANNA HÅLLAMS / EXPRESSEN

– Det var på de blå bussarna i innerstaden man flaggade felaktigt. Nästa gång det är dags blir faktiskt på kronprinsessan Victorias födelsedag namnsdag, den 12 mars.

Namnsdagsmissen uppmärksammades även vid kungahuset där man tyckte det var lite roligt att kronprinsessan nu firas två gånger på bussarna.

Log åt missen internt

– Jo, det har även uppmärksammats internt, säger Margareta Thorgren och tillägger:

– Alla kan väl göra fel ibland.

Kronprinsessans namnsdag den 12 mars uppmärksammas även traditionellt med en ceremoni på inre borggården vid Stockholms slott.

Förra året uppvaktades Victoria med musik av arméns musikkår och Livgardets standardvakt som red in på gården. Prins Daniel och prinsessan Estelle var med ute på borggården och firade.