Kronprinsessan Victoria och drottning Silvia roade sig i helgen. Foto: TIM ROOKE/REX SHUTTERSTOCK / TIM ROOKE/REX SHUTTERSTOCK REX FEATURESKronprinsessan Victoria och drottning Silvia roade sig i helgen. Foto: TIM ROOKE/REX SHUTTERSTOCK / TIM ROOKE/REX SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Kronprinsessan Victoria och drottning Silvia roade sig i helgen. Foto: TIM ROOKE/REX SHUTTERSTOCK / TIM ROOKE/REX SHUTTERSTOCK REX FEATURES
"Billy Elliot" hade Sverigepremiär i februari 2016. Foto: Sören Vilks"Billy Elliot" hade Sverigepremiär i februari 2016. Foto: Sören Vilks
"Billy Elliot" hade Sverigepremiär i februari 2016. Foto: Sören Vilks

Silvias och Victorias mysiga kväll på stan

Publicerad

Kungen jobbade och prins Daniel var på hockey i Globen.

Då passade kronprinsessan Victoria på att ta med sig mamma Silvia på musikal i stan.

De hade biljetter till "Billy Elliot" på Stadsteatern på Kulturhuset i Stockholm – och riktigt njöt av en ledig helg ihop.

Det är inte ofta som kungafamiljen är helt lediga en helg. Oftast är det någon middag som det ska närvaras vid eller en dagsaktivitet som de i sina kungliga roller förväntas närvara vid.

Men i helgen hade stora delar av kungafamiljen ledigt. Kronprinsessan Victoria passade då på att ta med sig sin mor, drottning Silvia, ut på en kväll på stan.

De sågs smita in på Stadsteatern på Kulturhuset i Stockholm för att titta på musikalen "Billy Elliot" som sedan i mars sätts upp i huvudstaden.

"Inofficiellt besök"

Musikalen hade urpremiär på West End i London 2005 med musik av Elton John och hade Sverigepremiär på Malmö Opera i februari 2016. Den prisbelönta uppsättningen följer en ung pojkes kamp för sin dröm om att bli dansör.

 

LÄS MER: Victorias stilsuccé med höstgarderoben

 

Ett ögonvittne berättar att de "gled in som vilka som helst", med undantag för det entourage av personal som medföljer kungafamiljen.

Kungligheterna jobbar ofta ihop – men desto mer sällan har de tid att gå ut och roa sig ihop. Här är drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia vid en invigning av en utställning på Slottet 2016.Foto: OLLE SPORRONG

De njöt av hela föreställningen och tyckte, förstås, att det var roligt att äntligen få tid ihop – en riktig "mamma-dotter-kväll".

Expressen har varit i kontakt med Stadsteatern, vars pressansvariga Sofia Cherif hälsar att det var ett "inofficiellt besök".

Prins Daniel var på hockey

Varken kung Carl Gustaf eller prins Daniel var med inne på teatern. Kungen hade officiella åtaganden – han närvarade vid Kungliga krigsvetenskapsakademiens högtidssammankomst i Börshuset i Stockholm.

Prins Daniel, å sin sida, roade sig men med eget sällskap än familjen. Han sågs inne på läktaren på Ericsson Globe och tittade på ishockey. Ottawa spelade mot Colorado – och prinsen följde med stort intresse matchen på plats.

 

LÄS MER: Kungafamiljens glädje efter Sveriges succé

 

Dagen innan hade den sportintresserade prinsen varit på kvalmatchen mellan Sverige och Italien med kronprinsessan Victoria. Hovet publicerade då en bild på paret som omfamnade varandra efter en match där Sverige segrade med 1-0.

https://www.instagram.com/p/BbVI_KpHB-c/
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.