Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Silvias och Victorias mysiga kväll på stan

Kronprinsessan Victoria och drottning Silvia roade sig i helgen. Foto: TIM ROOKE/REX SHUTTERSTOCK / TIM ROOKE/REX SHUTTERSTOCK REX FEATURES
"Billy Elliot" hade Sverigepremiär i februari 2016. Foto: Sören Vilks

Kungen jobbade och prins Daniel var på hockey i Globen.

Då passade kronprinsessan Victoria på att ta med sig mamma Silvia på musikal i stan.

De hade biljetter till "Billy Elliot" på Stadsteatern på Kulturhuset i Stockholm – och riktigt njöt av en ledig helg ihop.

Det är inte ofta som kungafamiljen är helt lediga en helg. Oftast är det någon middag som det ska närvaras vid eller en dagsaktivitet som de i sina kungliga roller förväntas närvara vid.

Men i helgen hade stora delar av kungafamiljen ledigt. Kronprinsessan Victoria passade då på att ta med sig sin mor, drottning Silvia, ut på en kväll på stan.

De sågs smita in på Stadsteatern på Kulturhuset i Stockholm för att titta på musikalen "Billy Elliot" som sedan i mars sätts upp i huvudstaden.

"Inofficiellt besök"

Musikalen hade urpremiär på West End i London 2005 med musik av Elton John och hade Sverigepremiär på Malmö Opera i februari 2016. Den prisbelönta uppsättningen följer en ung pojkes kamp för sin dröm om att bli dansör.

 

LÄS MER: Victorias stilsuccé med höstgarderoben

 

Ett ögonvittne berättar att de "gled in som vilka som helst", med undantag för det entourage av personal som medföljer kungafamiljen.

Kungligheterna jobbar ofta ihop – men desto mer sällan har de tid att gå ut och roa sig ihop. Här är drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia vid en invigning av en utställning på Slottet 2016. Foto: OLLE SPORRONG

De njöt av hela föreställningen och tyckte, förstås, att det var roligt att äntligen få tid ihop – en riktig "mamma-dotter-kväll".

Expressen har varit i kontakt med Stadsteatern, vars pressansvariga Sofia Cherif hälsar att det var ett "inofficiellt besök".

Prins Daniel var på hockey

Varken kung Carl Gustaf eller prins Daniel var med inne på teatern. Kungen hade officiella åtaganden – han närvarade vid Kungliga krigsvetenskapsakademiens högtidssammankomst i Börshuset i Stockholm.

Prins Daniel, å sin sida, roade sig men med eget sällskap än familjen. Han sågs inne på läktaren på Ericsson Globe och tittade på ishockey. Ottawa spelade mot Colorado – och prinsen följde med stort intresse matchen på plats.

 

LÄS MER: Kungafamiljens glädje efter Sveriges succé

 

Dagen innan hade den sportintresserade prinsen varit på kvalmatchen mellan Sverige och Italien med kronprinsessan Victoria. Hovet publicerade då en bild på paret som omfamnade varandra efter en match där Sverige segrade med 1-0.

https://www.instagram.com/p/BbVI_KpHB-c/

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!