Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Silvia och Victoria på släktbröllop på Mallorca

Under bröllopet bar drottning Silvia samma klänning som då hon besökte operan i Tyskland tidigare i sommar.
Foto: JENS HARTMANN/REX/SHUTTERSTOCK / JENS HARTMANN/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES
Kronprinsessan Victoria.
Foto: SVEN LINDWALL

Drottning Silvia och kronprinsessan Victoria var på släktbröllop på Mallorca i helgen.

Helena Christina Sommerlath gifte sig med Ian Martin i katedralen i Palma.

Bruden är både brors- och guddotter till Silvia samt kusin till Victoria.

Silvia och Victoria "stal föreställningen" när de firade en nära släktings bröllop på Mallorca i lördags, skriver brittisk press. Deras kreationer – Silvia bar en spektakulär blå galaklänning – hotade att ställa både brudpar och övriga gäster i skuggan, enligt medieuppgifter. 

https://www.instagram.com/p/BXeoma8Hlyd/?taken-by=world_royalties

Bruden Helena Christina Sommerlath är dotter till Silvias bror Jörg, som dog 2006. Brudgummen Ian Martin är son till en läkare. Vigseln förrättades av Heike Stijohan, präst i den tyskspråkiga församlingen på Mallorca.

Stort polisuppbåd

Ett stort polisuppbåd övervakade vigseln i katedralen i Palma de Mallorca på grund av de kungliga gästernas närvaro. Vigseln förrättades av Heike Stijohan, präst i en tyskspråkig församling på Mallorca. En stor folkmassa, både lokalinvånare och turister, väntade utanför katedralen för att få en skymt av de eleganta bröllopsgästerna.

Victoria närvarade vid bröllopet tillsammans med drottning Silvia.
Foto: NESVOLD, JON OLAV / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Efter ceremonin hölls bankett för ett hundratal personer.

Victoria bar en krämfärgad klänning och använde en solfjäder i Medelhavshettan. Silvia bar en blå galaklänning, designad av Camilla Thulin. Den har tidigare väckt stor uppmärksamhet när hon burit den på operafestivalen i Bayreuth i juli och på det norska kungaparets gemensamma 80-årsfest i maj, skriver Svensk Damtidning.

Brittiska tidningen Daily Mail skrev att de svenska kungligheterna stal showen.
Foto: DAILY MAIL

"Drottningen av sparsamhet"

Brittiska Daily Mail skriver att den svenska drottningen är sparsam när hon bär samma klänning flera gånger.

"Drottningen av sparsamhet! Kungaspanare noterade att hennes klänning är en gammal favorit. Hon bar den också vid öppningskonserten på Bayreuth-festivalen i Tyskland i juli", skriver tidningen.

Drottning Silvia har valt att bära samma klänning flera gånger.
Foto: CLEMENS BILAN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Brodern dog i cancer

Silvia stod mycket nära sin bror Jörg Sommerlath, brudens far, som dog 64 år gammal i strupcancer 2006. Han var den yngste av drottningens tre äldre bröder. 

Jörg Sommerlath, drottning Silvias bror, dog i cancer 2006.
Foto: RTN / DANA PRESS / SCANPIX / CODE 20616 DANA PRESS PHOTO

Silvia besökte honom nästan varje veckoslut på sjukhuset i Aachen i Tyskland under hans sista månader. Hon försökte övertala honom att komma till Sverige för att få behandling av de bästa svenska cancerläkarna, men han föredrog att stanna i Tyskland hos sina två döttrar. Drottning Silvia är gudmor till båda döttrarna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.