Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Silvia försenad – efter SL-kaoset i Stockholm

Prinsessan Madeleine är på arbetsresa hemma i Sverige. Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Drottning Silvia möter generalsekreteraren Paula Guillet de Monthoux. Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Prinsessan Madeleine har lämnat familjen i Miami och rest ensam hem till Sverige.

På torsdagen sågs hon anlända till ett möte med drottning Silvia.

– Men det blir en kortare visit i Sverige, med tanke på att hon har tre barn hemma, har Margareta Thorgren, hovets informationschef, tidigare sagt till Expressen.

Drottning Silvias välgörenhetsstiftelse Childhood firar 20-årsjubileum på torsdagen, vilket fått prinsessan Madeleine, 36, att ta flyget hem till Sverige. Under resan lämnar hon maken Chris O'Neill och sina tre barn – prinsessan Leonore, 4, prins Nicolas, 3, och lilla prinsessan Adrienne – hemma i Florida, USA.

Klockan 09.45 anlände prinsessan till ett möte på stiftelsens huvudkontor i Vasastan, Stockholm. Där hälsade hon god morgon till fotograferna och en halvtimme senare dök även drottning Silvia upp utanför kontoret.

Anledningen till drottningens försening ska ha varit den kaosartade trafiksituationen i Stockholms innerstad under torsdagen, med instängda tunnelbanelinjer och indragna bussar – men drottning Silvia log brett mot fotograferna.

Utanför kontoret togs hon emot av Childhood-stiftelsens generalsekreterare Paula Guillet de Monthoux.

Drottningen anlände försenad till mötet. Foto: PELLE T NILSSON / SPA

"Det är en arbetsresa"

Hovets informationschef Margareta Thorgren beskriver prinsessan Madeleines Sverigevistelse som en arbetsresa, som blir ett kortare besök med anledning av att barnen är kvar i USA.

Hemma i Stockholm kommer prinsessan dels fira World Childhood Foundations jubileum – men också arbeta med barnboken ”Stella och hemligheten”, som prinsessan ger ut i samband med stiftelsen. Boken riktar sig till barn mellan sex och nio år, men ska också fungera som en högläsningsbok för barn och vuxna. Tidigare har prinsessan berättat att den handlar om frågor som integritet, självkänsla och förtroende hos barn.

– Arbetet innebär interna möten och arbete kring boken. I samband med ett boksläpp, som är mindre än ett halvår bort, så är det massa olika frågor som ska beslutas, säger Margareta Thorgren