Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Semesterdags för engelska kungligheter – utan fågeljakt

Drottning Elisabeth och säckpipsblåsare på slottet Balmoral.Foto: TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN

Drottning Elizabeth får under sin sommarsemester nu sällskap av Kate, Meghan och prinsarna William och Harry – plus andra medlemmar från den kungliga familjen.

Men det finns en sak som de inte kommer kunna göra på slottet Balmoral, skriver engelska Mirror.

Antalet skogshöns uppges nämligen vara för få för att jakt ska tillåtas.

Slottet Balmoral vid floden Dee i Aberdeenshire i Skottland, är drottningen Elizabeths privata semesterresidens.

Så där tillbringar den 93-åriga monarken sommaren tillsammans med maken, prins Philip, 98. 

Vilket innebär att delar av släkten tar sig en sväng förbi Balmoral för att hälsa på. Och merparten av övriga brittiska kungligheter är välkomna – med ett undantag.

Det är när Sarah Ferguson tittar in. Philip har nämligen varit sur på henne alltsedan skilsmässan från maken Andrew för 23 år sedan. Philip påstås ha sagt att hon förnedrade drottningen och den kungliga familjen vid separationen. 

Det var nämligen tänkt att Sarah skulle tillbringa en vecka på slottet. En vistelse som hastigt avbröts när hennes tidigare svärfar också bestämde sig för att dyka upp.

Inga problem för dessa kungligheter

Annat är det de närmaste veckorna när Kate, Meghan och prinsarna William och Harry är på ingång – de hälsas hjärtligt välkomna.

Jaktintresset är stort bland de kungliga, men det här året bjuder på en stor besvikelse. Normalt brukar det jagas ripor på de vidsträckta markerna, men dåligt väder – och insektsangrepp – gör att tillgången på skogshöns är betydligt mindre än normalt.

En källa säger till Mirror:

– Det finns inte så mycket att göra på Balmoral. Så att det inte går att jaga är naturligtvis en stor besvikelse för samtliga.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.