Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så vill Boris Johnson fira drottning Elizabeth

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Foto: WILL OLIVER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: VICKIE FLORES / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

I februari 2022 har drottning Elizabeth II suttit på tronen i 70 år.

Nu har den brittiska regeringen meddelat att jubileet kommer firas i fyra dagar under sommaren – och avslutas med en trädplanteringsceremoni, enligt Reuters.

Firandet kommer att gå under parrollen ”The Queen’s Green Canopy”, vilket kan översättas till ”Drottningens gröna himlavalv”, och alla britter uppmanas att plantera ett träd sommaren 2022 för att fira drottning Elizabeth med grönska.

”När vi firar hennes majestäts otroliga 70 år i tjänst vill jag uppmuntra alla till att följa planen och plantera ett träd för jubileet”, säger Storbritanniens premiärminister Boris Johnson i ett uttalande under söndagen.

Enligt premiärministern har den rådande pandemin tydligt visat hur viktigt det är med grönområden och Johnson hoppas även att ceremonin kan hjälpa till att tackla klimatförändringarna – om än i liten skala.

Tog över tronen efter faderns död

Drottning Elizabeth tog över tronen från sin far kung George VI som dog den 6 februari 1952.

Men sina 94 år är hon den äldsta monarken någonsin i Storbritannien – och hon har även suttit på tronen längre än någon annan genom historien.

Meghan fick missfall – berättar själv i känslosam text

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.