Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så var Meghans första månad som kunglig

Drottning Elizabeth och Meghan Markle.Foto: DANNY LAWSON / AP TT NYHETSBYRÅN

Meghan, hertiginna av Sussex, firar en månad som gift med prins Harry – och som officiell medlem i det brittiska kungahuset.

Hennes inträde i familjen skiljer sig dock en del från Kates första tid efter giftermålet med prins William, skriver Elite Daily. 

Meghan fick exempelvis göra sitt första officiella framträdande ensam med drottning Elizabeth efter bara några veckor – medan Kate fick vänta nära ett år. 

Skådespelaren Meghan, och Storbritanniens prins Harry gifte sig den 19 maj. Under den dryga månaden som Meghan officiellt tillhört det brittiska kungahuset har hon hunnit med en rad publika framträdanden. Hennes välkomnande in i kungafamiljen skiljer sig dock från hur svägerskan Kate, hertiginna av Cambridge, togs emot när hon gifte sig med prins William den 29 april 2011.

Meghan fick exempelvis resa på sitt första officiella uppdrag ensam med drottning Elizabeth bara några veckor efter bröllopet. Kate gjorde däremot sitt första uppdrag ensam med drottningen i mars 2012 – nära ett år efter giftermålet. Meghan ska personligen ha blivit ombedd att följa med på resan, medan Kate fick en mer officiell inbjudan. 

 

LÄS MER: Här visar Meghan och prins Harry upp sin kärlekslycka 

 

Prins Harry, Meghan Markle och Kate Middleton.Foto: CHRIS JACKSON / AP TT NYHETSBYRÅN

Så stöttas Meghan av Kate

Anledningen tros vara att drottningen vill hjälpa Meghan på traven med att komma in den kungliga rollen. Hertiginnan Kate hade betydligt mer kunskap om vad hon gav sig in på efter tio år tillsammans med prins William och stöttades av sin familj i England.

– Till skillnad från Kate har hon (Meghan reds. anm.) ingen familj att falla tillbaka på här. Drottningens tankesätt är enkelt, hon vill underlätta för henne, säger en källa till Daily Mail. 

Den stora skillnaden är att Meghan har betydligt mer att lära om det brittiska kungahuset, men lyckligtvis får hon hjälp av sin svägerska. Kate ska snabbt ha blivit en nära vän efter att Harry och Meghan offentliggjort sin förlovning i december 2017. De stöttar varandra i den nästintill unika upplevelsen av att gifta sig med en prins och Kate uppges gett svägerskan goda råd kring det nya livet som kunglig.

 

LÄS MER: Efter bröllopet – nu bryter Meghans pappa tystnaden 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.