Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så styrs Meghans nya liv av drottning Elisabeth

Foto: NILS JORGENSEN / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Foto: UTRECHT, ROBIN / ACTION PRESS STELLA PICTURES

Meghan får både vägledning och styrning under sin första tid som hertiginna.

Men inte av vem som helst, utan av självaste drottning Elizabeth, 92.

– Jag är övertygad om att hon känner att Meghan behöver en stadig hand den här första tiden, säger en källa till tidningen People

Det har snart gått en månad sedan prins Harry och ”Suits”, skådespelerskan Meghan Markle, 36, vigdes till man och hustru i Sankt Georges kapell i Windsor i Storbritannien.

Intresset för Meghan – som numera tituleras hertiginnan av Sussex – är rekordstort i landet.

Samtidigt har en ny typ av ansvar plötsligt landat på hennes axlar som medlem ny av det brittiska kungahuset.

Stöttas av drottningen

Därför får hon stöttning vid sina första officiella uppdrag som infaller den 14 juni – alltså på torsdag. På plats kommer nämligen den populära drottning Elizabeth, med 70 års erfarenhet av att representera kungahuset, att vara. 

En trygghet för Meghan, enligt tidningens källa. 

– Drottningen känner till de potentiella fallgroparna som finns (för nya medlemmar av kungafamiljen) om man inte bistår med en stöttande hand, sa nyligen Ingrid Seward, författare till boken "My Husband & I", nyligen till People. 

Reser tillsammans

Drottning Elizabeth har på eget initiativ sagt ja till att finnas vid Meghans sida vid dennes första, stora test – några officiella uppdrag i Cheshire i veckan. Meghans make, prins Harry, kommer däremot inte att vara med, skriver Express.

Enligt tidningen reser drottningen och Meghan ihop under tisdagen, med en övernattning, och ankommer till Cheshire på torsdag morgon. Väl på plats kommer de, förutom de officiella uppdragen för kungahusets räkning, även att äta en gemensam lunch. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!