Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så styr kungen och drottningen på Slottet

Elisabeth Tarras-Wahlberg berättar hur arbetet på Slottet egentligen gick till i podcasten "Tankar med Daniel Redgert".
Foto: MICHAELA HASANOVIC / MICHAELA HASANOVIC EXPRESSEN
Varje tisdag sammanträder hovets högsta chefer - under ledning av kungaparet.
Foto: SVEN LINDWALL

Elisabeth Tarras-Wahlberg, 66, arbetade vid hovet i 32 års tid.

I podcasten "Tankar med Daniel Redgert" avslöjar hon detaljer om hur arbetet på Slottet egentligen går till – och hur den dolda rekryteringsprocessen vid hovet fungerade.

– Man ville gärna veta vem man anställde, säger Tarras-Wahlberg i podcasten.

Elisabeth Tarras-Wahlberg är en av de som kommit kungafamiljen allra närmast i sitt arbete. I 32 år tjänstgjorde hon vid hovet.

Hennes första tjänst fick hon 1976, som pressassistent. 1995 blev hon informationschef och hade ett arbete där hon ständigt behövde svara på journalisters många frågor om kungafamiljen. Mellan 2004 och 2008 var hon kronprinsessan Victorias hovmarskalk.

Kronprinsessan Victoria under riksdagens öppnande i tisdags.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

I podcasten "Tankar med Daniel Redgert", som ges ut varje torsdag, delar hon med sig av detaljer om hur arbetet på Slottet egentligen går till.

– Det fanns inga vanliga arbetsdagar. Det var lite flextid eftersom man ibland inte jobbade på Slottet utan var ute och reste med kungafamiljen eller förberedde för deras besök utanför Slottet. Men jag kom i regel vid niotiden och sedan gick jag fram emot klockan sex, säger Tarras-Wahlberg i podcasten.


LÄS MER: Tarras-Wahlberg om baksidorna med att stå nära kungafamiljen


"Kungen och drottningen var ledare av mötena"

Elisabeth Tarras-Wahlberg berättar också att hovets högsta chefer träffades varje tisdag för ledningsgruppsmöte. Mötesledare?

– Kungen och drottningen var naturligtvis ledare av mötena. Varje tisdag gick vi igenom alla inbjudningar och tackade ja eller nej, säger hon i "Tankar med Daniel Redgert"

Kungen och drottningen leder de veckovisa mötena på Slottet.
Foto: OLLE SPORRONG

Mötena pågick i tre timmar mellan klockan 10 och 13.

– Sedan var det en arbetslunch. Svensk husmanskost, lagad på Slottet.

Så rekryteras kungens medarbetare

Elisabeth Tarras-Wahlberg får också i podcasten "Tankar med Daniel Redgert" frågan om hur rekryteringen till hovet går till.

– I början så annonserade man inte efter anställda någonstans. Det gick ofta på kontakter. Men senare så hade man ju tidningsannonser och så småningom även annonser ute på nätet, säger Tarras-Wahlberg.


Elisabeth Tarras-Wahlberg under firandet av kronprinsessans 40-årsdag.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

LÄS MER: Tarras-Wahlberg har funnit kärleken på nytt 


Orsaken till den, till en början slutna, rekryteringsprocessen var enkel:

– Det var inställningen där från början, man ville gärna veta vem man anställde. Det ville man ju fortsättningsvis och naturligtvis nu också. Nu tror jag att man använder rätt mycket rekryteringsfirmor, säger Elisabeth Tarras-Wahlberg i "Tankar med Daniel Redgert".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.